Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitorii solicita deputatilor urgentarea majorarii pragului de detinere la SIF-uri

Investitorii solicita deputatilor urgentarea majorarii pragului de detinere la SIF-uri


Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC) sustine ca majorarea pragului de detinere la SIF-uri la 5% ar fi un pas important pentru dezvoltarea pietei de capital din Romania si solicita ca proiectul de lege in acest sens sa fie supus cat mai urgent votului in plenul Camerei Deputatilor.

"Avand in vedere importanta foarte mare pe care o are acest proiect de lege asupra pietei de capital din Romania, solicitam membrilor Camerei Deputatilor urgentarea demersurilor necesare pentru ca proiectul de lege sa fie supus votului in plenul Camerei Deputatilor. Consideram ca majorarea pragului la SIF-uri de la 1 la 5% ar reprezenta un pas important pentru dezvoltarea pietei de capital din Romania si, datorita acestui fapt credem ca investitorii de pe piata de capital merita mai mult interes din partea legislativului", se arata intr-un comunicat.

Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital saluta votul din cadrul Comisiei de Buget din Camera Deputatilor prin care s-a dat un raport favorabil proiectului legislativ de majorare a pragului de detinere la SIF-uri de la 1 la 5%.

"Apreciem faptul ca proiectul de majorare a pragului de detinere la SIF-uri, initiat in iunie 2009 si aprobat de Senat in noiembrie 2009, a revenit in atentia membrilor Camerei Deputatilor", se mai spune in comunicat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 802 ori