Investitorii din SUA cumpara masiv pe bursele europene

Luni, 09 Septembrie 2013, ora 15:40
1605 citiri
Investitorii din SUA cumpara masiv pe bursele europene

Marii investitori americani au cumparat in primele sase luni ale anului pe bursele din Europa actiuni in valoare de 65 de miliarde de dolari, maximul ultimilor 36 de ani, potrivit unui raport elaborat de divizia europeana a Goldman Sachs folosind date ale Trezoreriei SUA.

Achizitiile derulate de fondurile de pensii si alti investitori mari din SUA, la cel mai ridicat nivel incepand din 1977, reprezinta un semn al increderii in capacitatea Europei de a-si reveni din criza datoriilor suverane, scrie Financial Times.

Semnele recuperarii economice si cresterea increderii mediului de afaceri, precum si asteptarile ca rezultatele companiilor din a doua jumatate a anului sa sustina cotatiile la bursa au atras din nou interesul investitorilor americani, noteaza publicatia britanica.

"Contextul economic face din Europa o investitie atractiva. Ne asteptam ca actiunile companiilor europene sa creasca in continuare, odata cu recuperarea inregistrata la nivelul intregii regiuni", a declarat directorul diviziei de investitii in actiuni pe piete interntionale la Goldman Sachs Asset Management, Eddie Perkins.

Potrivit grupului britanic HSBC, actiunile europene sunt inca subevaluate cu 15% comparativ cu media pe termen lung, in pofida cresterilor din ultimul an. Cotatiile de pe bursele europene au crescut cu 27% din iunie anul trecut.

Pietele de capital se confrunta totusi cu riscuri substantiale, intre care un posibil atac SUA asupra Siriei, temeri privind instabilitatea pietelor emergente, dar si posibilitatea unei noi agravari a crizei din zona euro.

Evolutia slaba a pietelor emergente este in mod deosebit un motiv de ingrijorare pentru companiile europene, intrucat acestea obtin aproximativ o treime din venituri din astfel de regiuni. O incetinire economica mai puternica decat se anticipeaza ar afecta veniturile si profiturile companiilor din Europa.

In pofida riscurilor, faptul ca actiunile europene sunt inca ieftine incurajeaza fondurile americane sa investeasca mai mult, potrivit Financial Times. Sectoarele preferate de Goldman Sachs si HSBC pentru investitii sunt financiar, telecom si utilitati.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#investitori americani Europa, #actiuni companii Europa, #investitii SUA Europa, #investitori bursa Europa, #tranzactii bursa Europa , #Investitii