Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitorii austrieci sunt interesati de proiecte de afaceri in Romania, in special in energie si transporturi

Investitorii austrieci sunt interesati de proiecte de afaceri in Romania, in special in energie si transporturi


Companiile austriece sunt interesate sa investeasca in Romania, in special in sectorul energetic si in cel al infrastructurii de transport, a declarat ambasadorul austriac Michael Schwarzinger, in cadrul unei conferinte la care a participat si ministrul roman al Economiei, Andrei Gerea.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Gerea a fost invitatul special la o intalnire cu cele mai importante companii austriece, in cadrul evenimentului "Romania Business Breakfast", organizat de Biroul Comercial al Austriei la Bucuresti in colaborare cu Societatea Companiilor Hoteliere Grand SRL.

La eveniment au participat ambasadorul Austriei in Romania, E.S. Michael Schwarzinger, Consilierul Comercial al Ambasadei Austriei, Rudolf Lukavsky, alaturi de directorul general Grand SRL, Gregor Aushauser.

Invitat special la reuniune, ministrul Andrei Dominic Gerea a prezentat in fata invitatilor prioritatile Ministerului Economiei in perioada urmatoare si a raspuns intrebarilor legate de politica de dezvoltare economica a Romaniei.

"Ambasadorul Michael Schwarzinger a reiterat importanta economiei romanesti pentru investitorii austrieci si interesul acestora pentru proiecte de afaceri din Romania, in special in zona energiei si a infrastructurii de transport. La randul sau, ministrul Andrei Gerea a accentuat preocuparea Guvernului Romaniei si a ministerului pe care il conduce pentru stabilitate si predictibilitate. El a semnalat investitorilor austrieci prezenti la reuniune masurile de restructurare, de reducere a cheltuielilor bugetare, de stabilitate fiscala si, acolo unde a fost posibil, masurile de reducere a fiscalitatii, amintind in context mentinerea cotei unice si reducerea cu cinci puncte procentuale a CAS, pe care ministrul a anuntat-o pentru cel de al doilea semestru al anului 2014", se arata in comunicatul ministerului.

Potrivit documentului citat, toate acestea au sporit optimismul mediului de afaceri si au dus la o crestere economica importanta a Romaniei in 2013 prin cresterea exporturilor datorata orientarii catre piete noi in afara Uniunii Europene si cresterea productiei industriale.

'Romania ofera conditii si are potential economic pentru partenerii straini', a tinut sa precizeze ministrul Andrei Gerea investitorilor austrieci.

'Trebuie sa fructificam acest potential, atat la nivel politic, cat si la nivel economic', a adaugat oficialul roman.

Ministrul Economiei a oferit celor prezenti exemplul unor companii aflate in portofoliul ministerului care, desi au probleme financiare, detin un potential important de dezvoltare: Romaero Baneasa - din domeniul aeronautic, Oltchim - in domeniul petrochimiei, alaturi de alte companii din zona miniera si a industriei de aparare.

'Foarte importante pentru zona de actiune a Ministerului Economiei sunt aprobarea noii legi a minelor, care va permite redeschiderea unor proiecte miniere importante, dar si revitalizarea industriei de aparare prin separarea productiei in scopuri militare de cea in scopuri civile. Ministrul Andrei Gerea a invitat investitorii austrieci la un dialog deschis si constant cu Ministerul Economiei, asigurandu-i de toata disponibilitatea personala in acest sens si exprimandu-si de asemenea dorinta ca aceasta institutie sa devina un punct de contact si consiliere pentru toti investitorii', se mai arata in comunicatul Ministerului Economiei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1986 ori