Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitiile israeliene in Romania, 2 miliarde euro

Investitiile israeliene in Romania, 2 miliarde euro
Valoarea investitiilor israeliene in Romania sunt estimate la aproximativ doua miliarde de euro, a declarat atasatul comercial al Ambasadei Israelului la Bucuresti, Yifat Inbar."Numai anul trecut au fost inregistrate peste 1.143 de firme israeliene pe piata romaneasca, numarul total cifrandu-se la peste 5.100", a adaugat atasatul comercial la Forumul Hi-Tech Romania - Israel, aflat la cea de-a noua editie.


Editia actuala a forumului a reunit reprezentantii a 17 firme israeline din domeniul IT&C.Potrivit vicepresedintelui Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Jose Iacobescu, schimburile comerciale intre cele doua tari au crescut de peste zece ori in 17 ani, de la 32 milioane dolari in 1990, la circa 400 milioane dolari la finele lui 2007.

 

"Circa 20 la suta din comertul bilateral este pe sectorul ITC, in conditiile in care piata specifica din Israel inregistreaza cea mai mare rata de dezvoltare din toate sectoarele de activitate", a precizat Yifat Inbar.Cooperarea in domeniul IT&C intre cele doua tari s-a concretizat prin incheierea unor parteneriate comune intre firmele israeliene si cele romanesti, dar si prin introducerea de noi tehnologii de catre companiile israeliene de nivel mondial.In opinia reprezentantilor israelieni, piata ITC din Romania este deosebit de atractiva, avand un potential imens imens de dezvoltare.

Potrivit datelor furnizate de atasatul comercial al Ambasadei Israel, rata de penetrare a telefoniei mobile in Israel este de 104 la suta, ceea ce inseamna ca exista mai multe telefoane mobile decat locuitorii tarii (7,2 milioane).De asemenea, in Israel exista peste 3,2 milioane de linii de telefonie fixa si mai mult de 2,5 milioane de utilizatori de Internet din care 1,5 milioane prin conexiuni ADSL.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1528 ori