Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitii de 5 milioane de euro in reteaua Winmarkt din Romania

Investitii de 5 milioane de euro in reteaua Winmarkt din Romania


Compania italiana Immobiliare Grande Distribuzione (IGD) a bugetat investitii de 12,5 milioane euro in perioada 2012-2015 pentru modernizarea si extinderea suprafetei inchiriabile a retelei de centre comerciale Winmarkt Romania, suma alocata in acest an ridicandu-se la aproximativ 5 milioane euro.

"Anul acesta am activat un buget de investitii de aproximativ cinci milioane de euro, finantat in intregime din fonduri proprii, actionarii confirmand capacitatea de autosustinere a planului de investitii, fara a afecta gradul de indatorare al companiei, care la acest moment este zero", a declarat intr-un comunicat CEO-ul Winmarkt, Antonio Di Berardino.

IGD a aprobat un buget de investitii in valoare de 12,5 milioane euro pentru perioada 2012-2015, suma care este investita intr-un proiect care vizeaza modernizarea centrelor comerciale Winmarkt, extinderea suprafetei inchiriabile, precum si optimizarea fluxului de vizitatori.

Reteaua compusa din 15 centre comerciale, situate in centrul a 13 orase, are o suprafata net inchiriabila de 88.200 metri patrati si a incheiat anul financiar 2012 cu o cifra de afaceri de 11,3 milioane euro si un profit net de 5,8 milioane euro.

In primul semestrul din 2013, Winmarkt a inregistrat o cifra de afaceri de 5,3 milioane euro si a continuat procesul de modernizare a centrelor comerciale, concomitent cu reorganizarea spatiilor interioare, in vederea introducerii unor retaileri internationali. Astfel, in urmatoarele 12 luni sunt programate sase deschideri noi.

Potrivit reprezentantilor companiei, afacerile din primul semestru sunt mai mici cu 5,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, scaderea fiind cauzata in principal de procesul de introducere in retea a unor retaileri internationali, care a necesitat vacantarea unor spatii pe perioada amenajarii noilor magazine.

"Centrele comerciale Winmarkt au inregistrat in primele sase luni ale anului 2013 o medie lunara a traficului de peste 2,6 milioane de vizitatori, medie ce se incadreaza in valorile stabile obtinute in ultimii cinci ani - o medie anuala de 33 milioane vizitatori in intreaga retea", se spune in comunicat.

Gradul de ocupare al centrelor comerciale Winmarkt este de 85%, impartit in proportii aproximativ egale intre comerciantii locali, nationali si internationali, precum Carrefour, Billa, dm drogerie markt si H&M.

Listata la Bursa de Valori din Milano, IGD are un portofoliu imobiliar evaluat la 1,9 miliarde euro la data de 30 iunie 2013, compus, printre altele, din 19 centre comerciale si parcuri de retail, precum si 19 hypermarketuri si supermarketuri in Italia, portofoliu la care se alatura proprietatile din Romania aflate sub brandul Winmarkt.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1499 ori