Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitii de 22 de miliarde de euro pentru cercetare si inovare in UE

Investitii de 22 de miliarde de euro pentru cercetare si inovare in UE


Comisia Europeana, statele membre ale UE si industria europeana vor investi peste 22 de miliarde de euro in urmatorii sapte ani in domeniul inovarii pentru sectoarele care genereaza locuri de munca de inalta calitate, se arata intr-un comunicat publicat miercuri de Comisia Europeana.

Cea mai mare parte a investitiilor au ca destinatie cinci parteneriate public-private in ceea ce priveste medicamentele inovatoare, aeronautica, industriile ecologice, pilele de combustie si hidrogen, precum si electronica.

Aceste parteneriate de cercetare vor stimula competitivitatea industriei din UE in sectoare care furnizeaza deja peste 4 milioane de locuri de munca. De asemenea, acestea vor gasi solutii la provocarile majore pentru societate care nu sunt solutionate suficient de rapid prin actiunea exclusiva a fortelor pietei, cum ar fi reducerea emisiilor de dioxid de carbon sau furnizarea urmatoarei generatii de antibiotice.

Pachetul propune, de asemenea, extinderea unei initiative de regrupare a investitiilor in cercetare si inovare in domeniul gestionarii traficului aerian, in sprijinul cerului unic european.

"UE trebuie sa-si pastreze pozitia de lider in sectoarele mondiale ale tehnologiilor strategice care ofera locuri de munca de inalta calitate. Acest pachet de investitii in domeniul inovarii combina fonduri publice si private pentru a-si atinge obiectivele. Aceasta este o demonstratie perfecta a modului in care bugetul UE este un buget pentru crestere", a declarat presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

In general, o propunere de investitii in valoare de 8 miliarde de euro pentru urmatorul program de cercetare si inovare al UE, "Orizont 2020", va asigura aproximativ 10 miliarde de euro din partea industriei si aproape 4 miliarde de euro din partea statelor membre ale Uniunii Europene.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 2021 ori