Investitia in design variaza intre 2.000 si 5.000 de euro

Vineri, 05 Iunie 2009, ora 11:51
1641 citiri
Investitia in design variaza intre 2.000 si 5.000 de euro

In conditiile in care piata imobiliara a cunoscut un adevarat boom in ultimii ani, firmele de design interior si de amenajari au devenit din ce in ce mai cautate de clientii romani. Micii intreprinzatori au pornit cu investitii de cateva mii de euro si au reusit sa-si creasca afacerile prin furnizarea unor servicii de calitate.

In urma absolvirii Facultatii de Arte Decorative si Design, alaturi de o serie de job-uri in domeniu, Amalia Predescu a hotarat sa-si deschida propriul business de consultanta in design interior, infiintand firma SC Dekore Studio, in conditiile in care "abordarile si nonconformismul meu au socat intotdeauna si multi angajatori nu au simtit acelasi impuls spre noutate", spune antreprenoarea.

Amalia Predescu a demarat afacerea la doar 21 de ani, in urma avand o experienta de 2 ani in domeniu si pornind singura la conducerea propriei companii "din simplul motiv ca sunt perfectionista si nu as putea sa aprob o lucrare fara sa-mi pun amprenta".

Companiile le-au fost primii clienti

Primii clienti care au apelat la serviciile de consultanta in design interior oferite de Dekore Studio au fost companii, pe care s-a si pus accent, intrucat "sunt mai receptive si accepta noutatea", considera antreprenoarea Amalia Predescu.

In proportie de 40%, clientii companiei sunt romani, in timp ce restul provin din strainatate.

"Furnizorii straini i-am gasit la targurile internationale, prin companii ce le promoveaza produsele in Romania si cu ajutorului internetului", precizeaza Amalia Predescu, adaugand ca s-a apelat si la serviciile furnizorilor romani, localizati in centre de profil sau diverse targuri locale.

In ceea ce priveste concurenta de pe piata, Amalia Predescu recunoaste ca aceasta se materializeaza mai mult prin "intensitatea promovarii, care devine din ce in ce mai mult punctul de maxima importanta in marketingul unei afaceri", timp de un an si jumatate profitul inregistrat de compania Dekore Studio fiind reinvestit in campanii de publicitate.

Dificultati in gasirea unei echipe

Amalia Predescu considera ca afacerea de care se ocupa nu a intampinat dificultati majore pe parcurs, in schimb "mi-a fost destul de greu sa gasesc colaboratorii potriviti care sa-mi inteleaga ideile, sa le sustina si sa reusim impreuna sa formam o echipa capabila sa execute orice tip de cerere".

Timp de un an si jumatate, profitul obtinut a fost reinvestit in campanii de publicitate.

"Designul de interior in Romania a luat amploare mediatica abia in ultimii doi ani, cu regret trebuie sa spun ca in continuare multi oameni nu stiu ce inseamna un designer de interior.

De aici pornesc si campaniile noastre de educare a populatiei in ceea ce priveste designul", precizeaza Amelia Predescu.

Calitatea serviciilor face diferenta

Campaniile de promovare a afacerii s-au derulat in principal pe internet, ulterior realizandu-se si un site de prezentare.

"Roadele au inceput sa apara, am inceput sa primim comenzi si sa pastram o continuitate a activitatii", spune Dan Mihaila.

In afara de cei doi asociati, firma are doi angajati, pentru moment preferandu-se mentinerea la un nivel redus a personalului in scopul optimizarii costurilor.

Concurenta in acest domeniu este formata din firme mici sau echipe independente, dar cel putin deocamdata, cererea se mentine la un nivel ridicat.

"Si este loc pentru toata lumea, diferenta o fac serviciile", considera Dan Mihaila.

Cel mai dificil proiect al firmei a fost reprezentat de amenajarea unui spatiu de circa 1.500 de metri patrati al unei reprezentante auto, "unde totul a trebuit executat la nivelul exigentelor germane si intr-un timp foarte scurt". 

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
#clienti, #companii, #investitii, #servicii , #Investitii