Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitia Bosch la Jucu se ridica la 77 milioane de euro

Investitia Bosch la Jucu se ridica la 77 milioane de euro


Grupul Bosch va construi in Romania, la Cluj-Napoca, un centru de productie si dezvoltare pentru unitati electronice de comanda destinate industriei auto, printr-o investitie initiala de 77 milioane de euro, se arata intr-un comunicat al grupului.

Prima faza a investitiilor, cea de constructie, va dura pana la finalul anului 2013. Lucrarile vor fi demarate in cel de-al doilea trimestru al anului 2012, iar procesul de productie este programat sa inceapa la mijlocul anului 2013. Noul centru va avea o suprafata totala de circa 38.000 mp. Pana la sfarsitul anului 2013, in jur de 340 de angajati isi vor desfasura activitatea in domeniul productiei si cercetarii din cadrul acestui centru.

Din punct de vedere organizational, acest nou centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care are 17 unitati de productie la nivel mondial si aproximativ 20.000 de angajati.

Pana in prezent, Grupul Bosch este reprezentat in Romania in trei locatii, in Bucuresti, Timisoara, si Blaj. Numarul total de angajati ai concernului Bosch in Romania este de circa 1.400 de persoane.

Grupul Bosch este un lider global in furnizarea de tehnologii si servicii. Conform rezultatelor financiare, in anul fiscal 2011, peste 300.000 de angajati au generat vanzari de 51,5 miliarde de euro, in domeniile constructiei de autovehicule, tehnologiei industriale, bunurilor de larg consum si echipamentelor pentru constructii. Prin includerea partenerilor comerciali si de service, Bosch este reprezentat in aproximativ 150 de tari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1503 ori