In plina criza, Rompetrol se extinde pe piata din Turcia

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 11:24
2341 citiri
In plina criza, Rompetrol se extinde pe piata din Turcia

Grupul Rompetrol vrea sa se extinda pe piata din Turcia pe segmentul de distributie, a declarat Timur Azimov, vicepresedinte Rompetrol.

Timur Azimov a explicat intr-un interviu acordat publicatiei turce "Hurriyet Daily News" ca Rompetrol negociaza cu firmele din Turcia intrarea pe piata.

"Suntem foarte interesati de piata din Turcia. Vrem sa ne extindem acolo anul viitor. Analizam intrarea noastra pe piata. Verificam cateva posibilitati, de la segmentul de vanzare cu ridicata la cel de vanzare cu amanuntul", a declarat miercuri Timur Azimov la Bucuresti, la o prezentare realizata de Rompetrol.

Grupul Rompetrol vrea sa construiasca 150 de statii de carburanti in Romania, in urmatorii 3-5 ani, astfel incat cota de piata a companiei sa creasca la 35%, de la 25% cat este in prezent, a declarat joi, la Petromidia, directorul general executiv al TRG, Zhanat Tussupbekov.

"Compania intentioneaza sa construiasca 350 de benzinarii in regiune. Romania va fi piata principala, dar vom construi si in Turcia, Ucraina, Georgia, Republica Moldova. Pe teritoriul Romaniei vom construi circa 150 de benzinarii in urmatorii ani. Programul este gandit pe 3-5 ani. Planurile noastre vizeaza cresterea cotei pe aceasta piata la 35%", a explicat Tussupbekov.

Acest program de construire de noi benzinarii a fost determinat si de faptul ca, in urma modernizarii rafinariei Petromidia, productia de motorina va creste de la 1,5 milioane tone la 2,5 milioane tone, iar cea de benzina de la 1,3 milioane tone, la 1,4 milioane tone.

Grupul Rompetrol a finalizat programul de crestere a capacitatii rafinariei Petromidia, proces in urma caruia productia de motorina urmeaza sa creasca cu 6%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#Rompetrol investitii, #grupul Rompetrol Turcia, #investitii Rompetrol Turcia , #Investitii