Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

In iulie CE isi prezinta diagnosticul pus siderurgiei romanesti

In iulie CE isi prezinta diagnosticul pus siderurgiei romanesti

Comisia Europeana se va intalni in luna iulie cu reprezentanti ai Ministerului Economiei si ai patronatelor din siderurgie pentru a stabili concluziile finale ale procesului de restructurare a siderugiei romanesti, se arata intr-un comunicat postat vineri pe portalul ministerului.

"La 23 martie 2009 (n.r. luni), la sediul Ministerului Economiei, a avut loc o intalnire a reprezentantilor Ministerului Economiei cu cei ai Comisiei Europene, ai consultantei independente, ai Comitetului Interministerial pe siderurgie si ai companiilor siderurgice pentru a analiza concluziile preliminare ale Raportului privind stadiul de implementare si monitorizare a restructurarii companiilor siderurgice romanesti.

Reprezentantii ME au prezentat situatia la finalul procesului de restructurare si principalele concluzii la Raportul de monitorizare", se arata in comunicatul ministerului.


Potrivit raportului, nicio companie (n.r. din siderurgie) nu a primit ajutor de stat dupa anul 2004 si pana in prezent, toate companiile si-au inchis si dezafectat capacitatile de productie, uzate fizic si moral, programate si nu au fost dezvoltate capacitati noi de productie.


De asemenea, fiecare companie si-a realizat investitiile tehologice si de mediu asumate si toate companiile si-au realizat indicatorii de performanta economico-financiara stabiliti conform criteriilor europene.


"Au fost analizate, punctual, cu reprezentantii fiecarei companii siderurgice, obligatiile asumate prin Planurile individuale de viabilitate si modul in care acestea au fost indeplinite. A fost stabilit totodata calendarul de lucru al consultantei cu fiecare companie in vederea realizarii Raportului de evaluare", potrivit comunicatului.


La reuniune, au mai participat membri ai Federatiei Sindicale a siderurgistilor Metarom, precum si ai Patronatului din Siderurgie. Urmatoarele intalniri cu reprezentantii Comisiei Europene vor avea loc in lunile iunie (cand va fi analizat Raportul de evaluare preliminar al consultantei) si in iulie (cand vor fi stabilite concluziile finale ale procesului de restructurare a sideurgiei romanesti de catre Comisia Europeana), a precizat ministerul.


In conformitate cu prevederile Tratatului de Aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, Anexa VII - Restructurarea Sectorului Siderurgic, Comisia Europeana a fost informata, prin rapoarte periodice, asupra stadiului implementarii si monitorizarii restructurarii companiilor siderurgice romanesti, derulat pe intervalul 2004-2008. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 887 ori
Citeste mai multe desprecompanii investitii patronate restructurare