Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

IMM-urile din Romania vor primi bani de la un fond de investitii

IMM-urile din Romania vor primi bani de la un fond de investitii

Romania se va numara printre tarile care vor beneficia de investitiile de 200 de milioane de euro ale Fondului European pentru Sud-Estul Europei, planificate pentru acest an.

Pe langa Romania, fondul va investi si in vestul Balcanilor, Albania, Moldova si Bulgaria, potrivit presedintelui institutiei, Klaus Glaubitt, citat de Reuters.

"Un plus de investitii de 200 de milioane de euro, in 2009, va contribui semnificativ la sprijinirea IMM-urilor din regiune", a declarat Glaubitt.

Serbia va primi cea mai mare parte din bani, 50 de milioane de euro, pentru IMM-uri, fermieri, locuinte si energie. Banii vor fi distribuiti prin intermediul bancilor locale si organizatiilor de micro-finantare.

Pana la sfarsitul anului 2011, fondul estimeaza ca portofoliul sau se va extinde de la 530 de milioane de euro la 760 de milioane de euro, creand, in total, aproximativ 400.000 de locuri de munca in regiune.

Fondul European pentru Sud-Estul Europei a fost infiitat de Comisia Europeana si este sprijinit financiar de agentii de dezvoltare din Germania, Austria, Danemarca, Olanda si Elvetia, dar si de Banca Europeana pentru Investitii, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si de International Finance Corporation, divizia de investitii a Bancii Mondiale.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1826 ori
Citeste mai multe desprede financiar fond imm investitii locuri munca srijin uri