IKEA si Marriott vor sa lanseze Moxy, un lant hotelier low-cost

Marti, 05 Martie 2013, ora 10:23
1928 citiri
IKEA si Marriott vor sa lanseze Moxy, un lant hotelier low-cost

O subsidiara a Inter IKEA Group, proprietarul marcii de mobila IKEA, si compania Marriott International vor prezenta proiectul unui lant hotelier low-cost, sub brandul Moxy.

Inter IKEA investeste circa 500 de milioane de dolari pentru aproximativ 50 de hoteluri cu tarif redus in Europa in urmatorii cinci ani, afirma directori de la Marriott, printr-un parteneriat cu Marriott si un operator european, potrivit Wall Street Journal. Proiectul ar putea fi anuntat oficial marti.

Hotelurile nu vor folosi mobila sau design IKEA. In schimb, grupul a recurs la o tehnica inovatoare de constructie pentru a pastra la un nivel redus costurile de constructie. Multe dintre hoteluri vor fi construite folosind camere prefabricate in alta parte si asamblate la fel ca mobila IKEA. Acest tip de constructie modulara este noua pentru Marriott, noteaza Wall Street Journal.

Primul hotel ar urma sa fie deschis la Milano intr-un an.

Inter IKEA a cautat locatii si anticipeaza ca va incepe constructia catorva hoteluri in acest an, a declarat Peter Andrews, seful diviziei hoteliere a grupuilui. Proiectul mixt vizeaza constructia hotelurilor in apropierea parcurilor de birouri, aeroporturilor, precum si a statiilor de tren si metrou.

Hotelurile ar urma sa aiba intre 150 si 300 de camere.

Moxy este prima tentativa a Marriott de a intra pe piata calatorilor mai tineri, cu buget limitat.

Camerele, cu pret orientativ de circa 60 de euro, au fost proiectate la Amsterdam si in alte locatii de compania Nordic Hospitality, care le-ar putea si opera. Marriott este francizorul si contribuie la proiect cu baza de date pentru clienti si rezervari, urmand sa detina brandul.

Directorii Inter IKEA au afirmat ca au vrut sa investeasca in hoteluri pentru ca sectorul pare sa se mentina relativ stabil in contextul schimbarilor economice din Europa, situatie valabila mai ales pentru hotelurile cu tarife reduse.

Marriott si IKEA vizeaza Marea Britanie si Germania ca piete principale pentru Moxy, urmate de Italia, Austria si Olanda.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Marriot Ikea hoteluri, #hoteluri low cost Ikea, #constructii hoteluri Ikea , #Investitii