IKEA negociaza deschiderea unui magazin la Iasi

Luni, 04 Februarie 2013, ora 14:23
2676 citiri
IKEA negociaza deschiderea unui magazin la Iasi

Retailerul suedez de mobilier IKEA negociaza cu proprietarii Era Shopping Park din Iasi deschiderea unui magazin in cadrul parcului de retail, intelegere care are mari sanse sa se incheie in acest an, a anuntat unul dintre actionarii proiectului de retail.

"Constructia mall-ului de 28.000 de metri patrati a fost amanata pana la obtinerea finantarii. In plus, exista 8 hectare de teren disponibile la vanzare sau pentru dezvoltarea de noi unitati de retail.

BMW a oferit termeni atractivi de inchiriere a 6.000 de metri patrati din acest teren pentru a dezvolta un showroom, tranzactie care asteapta aprobarea finala din partea viitorilor chiriasi. Discutiile cu IKEA sunt in curs, cu o perspectiva pozitiva pentru 2013", se arata intr-un raport al fondului britanic de investitii European Convergence Development Company (ECDC), unul dintre actionarii Era Shopping Park Iasi.

Despre intentia retailerului suedez de a deschide un magazin in Iasi s-a scris si in anul 2008, insa de atunci Ikea a ramas la un singur magazin in Romania, deschis in 2007.

La acea vreme se vorbea despre un magazin de 24.000 de metri patrati, insa informatia nu a fost confirmata de niciuna din partile implicate.

Parcul de retail mai este detinut de fondul britanic Argo Real Estate Opportunities Fund, prima faza a proiectului fiind deschisa in anul 2008. In prezent, proiectul are circa 50.000 de metri patrati inchiriabili. Investitorii anuntau in 2008 si dezvoltarea unui mall, insa inceperea constructiei a fost amanata.

Dezvoltatorii detin toate autorizatiile de constructie pentru mall, fiind in negocieri cu mai multi constructori pentru realizarea proiectul. Astfel, in cazul in care va fi obtinuta finantarea pana in luna martie, prima faza a mall-ului, de 15.000 metri patrati, ar putea finalizata in luna martie 2014, iar a doua, de 13.000 metri patrati, in luna noiembrie 2014.

"Concurenta in oras a crescut de la deschiderea proiectului Palas de 45.000 metri patrati (proiectul a fost deschis in primavara anului trecut, fiind dezvoltat de Iulius Group, n.r.). Acesta a atras o serie de noi retaileri in oras si a redus traficul si vanzarile celorlalte centre comerciale din oras.

Desi traficul in Era este acum la nivelul de dinaintea deschiderii Palas, este clar ca vanzarile retailerilor s-au redus. Acest lucru este valabil si pentru celelalte proiecte din oras", se mentioneaza in raport.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#ikea magazin, #Ikea investitii, #Ikea proiecte imobiliare , #Investitii