IKEA bate palma cu chinezii pentru mobilier cu electronice incorporate

Marti, 17 Aprilie 2012, ora 11:44
3118 citiri
IKEA bate palma cu chinezii pentru mobilier cu electronice incorporate

IKEA, cel mai mare producator de mobila din lume, va intra pe piata electronicelor de consum, lansand o gama de articole de mobilier cu televizor si sistem audio integrat, dezvoltate in parteneriat cu compania chineza TCL Multimedia.

IKEA vrea sa lanseze o gama de mobilier cu televizor si sistem audio integrat, produsele urmand sa apara in iunie in cinci orase europene, in toamna pe sapte mari piete din Europa, iar pana in vara anului viitor vanzarile sa se extinda la nivel mondial, potrivit Reuters.

Televizoarele, sistemele audio wireless si playerele CD/DVD/Blu-ray integrate in aceasta gama de mobilier sunt dezvoltate special pentru IKEA.

"Este un pas important pentru noi. Vom avea o oferta unica pe piata. Lansam un nou concept, care presupune sa poti cumpara din acelasi loc mobila si electronicele, gandite impreuna din start", a declarat Magnus Bondesson, seful diviziei IKEA pentru living room.

Prin aceasta gama de produse, grupul suedez vrea sa reduca aglomeratia de cabluri si telecomenzi din living, a adaugat el.

Directorul de vanzari al IKEA Suedia, Tolga Oncu, a spus ca preturile vor porni de la 6.500 coroane suedeze (730 euro) pentru cea mai simpla combinatie de unitati de mobilier, televizor si sistem audio. Acesta a refuzat sa comenteze privind costurile proiectului sau estimarile privind vanzarile si profitul noii game de mobilier cu electronice integrate.

IKEA nu este la prima investitie in afara sectorului mobilier

Parteneriatul cu TCL China nu este prima investitie a IKEA in afara sectorului mobilier. Grupul suedez a vandut timp de zece ani electronice dezvoltate in cooperare cu Whirlpool, iar de trei ani comercializeaza aparate create impreuna cu Electrolux.

IKEA are 294 de magazine in 26 de tari si a inregistrat in anul fiscal 2010 - 2011 un profit net record de 2,97 miliarde euro, in urcare cu 10%.

Grupul suedez detine un magazin in Romania, situat in nordul Bucurestiului, inaugurat in 2007. In perioada 1 septembrie 2010 - 31 august 2011, unitatea din Bucuresti a inregistrat vanzari de 361,8 milioane de lei, in crestere cu 10,5% fata de anul precedent.

TCL Multimedia vinde televizoare si alte electronice multimedia sub marcile TCL, Rowa, Thomson si RCA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
#investitii IKEA piata electronice, #IKEA piata electronice, #IKEA TCL Multimedia , #Investitii