Hipermarketuri Leclerc, de anul viitor si in Romania

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 07:50
1492 citiri
Hipermarketuri Leclerc, de anul viitor si in Romania

Reteaua franceza de hipermarketuri Leclerc ar putea intra anul viitor pe piata romaneasca, primul magazin urmand sa fie construit pe terenul companiei cipriote Meveco Holding din bulevardul Theodor Pallady.

Meveco este in negocieri avansate cu Leclerc privind vanzarea a 14.000 de metri patrati, unde, in primavara anului viitor, ar urma sa fie construite doua magazine.

Leclerc va reprezenta o concurenta serioasa pentru retailerii traditionali de pe piata din Romania datorita politicii grupului care impune comercializarea tuturor produselor la tarife cu pana la 5% mai mici fata de media nationala.

Politica de preturi practicata de Leclerc este realizata de catre o divizie de marketing al carei principal atribut este sa analizeze preturile practicate de concurenta si sa stabileasca tarife cu cel putin 2,5% mai mici pentru fiecare produs de pe raft. Totodata, pentru a asigura cele mai mici preturi de pe piata, aprovizionarea se va face direct de la producatori, evitandu-se orice forma de intermediere.

Leclerc Drive va permite cumparatorilor sa isi plaseze comanda pe site-ul magazinului si sa o poata ridica direct, doua ore mai tarziu, scutind astfel timpul efectiv alocat cumparaturilor si cozile de la casele de marcat.

Sistemul de franciza reprezinta o alta noutate cu care Leclerc vine pe piata din Romania. Fiecare cumparator de franciza devine proprietar de drept al magazinului, iar proprietarii se inscriu intr-o retea de tip cooperativa care le permite accesul la aceiasi retea de distributie astfel incat sa poata respecta politica principala Leclerc - cele mai mici preturi de pe piata.

Leclerc are o retea de 627 de hypermarketuri, supermarketuri si magazine in Franta, Italia, Polonia, Portugalia, Spania si Slovenia. Compania avea in luna octombrie o cota de 17% din piata franceza de retail. In 2010, grupul a avut o cifra de afaceri la nivel global de 31 miliarde de euro.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#Leclerc magazine Romania, #hipermarket nou Bucuresti, #Leclerc piata romaneasca , #Investitii