Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grupul Rompetrol va investi in 2010 peste 240 milioane dolari in 12 tari

Grupul Rompetrol va investi in 2010 peste 240 milioane dolari in 12 tari

Grupul Gompetrol urmeaza sa investeasca anul viitor peste 240 milioane dolari in cele 12 tari in care este prezent, pentru dezvoltarea si consolidarea activitati, fiind interesat pe termen lung de tarile care au iesire la Marea Neagra, a anuntat marti compania, intr-un comunicat preluat de NewsIn.

"Avem interes in toate tarile care au iesire la Marea Neagra, iar pe termen lung dorim sa dezvoltam sectorul de retail din aceste tari", a declarat Dmitry Grigoryev, directorul financiar al Rompetrol Group.

Totodata, Rompetrol a dezvaluit ca Turcia si Ucraina sunt in atentia companiei, fiind vizate de intrarea pe piata a brandului Rompetrol, unde ar urma sa se axeze pe retail si distributie.


Un alt obiectiv al Grupului, pentru urmatorii doi ani este continuarea programului de majorare a capacitatii de procesare a rafinariei Petromidia, cu circa 25%, pana la 5 milioane de tone de materie prima, in conditiile in care diminuarea marjelor de rafinare si scaderea cererii de produse petroliere au determinat reducerea sau inchiderea unor unitati de rafinare din Europa.


"Acum incercam sa avem un management pragmatic, asa ca ceea ce va aduce profit va fi pastrat, iar ceea ce genereaza fluxuri negative de numerar va fi eliminat.


Astfel, expansiunea pe retail va fi graduala", a adaugat Dmitry Grigoryev.


In acest an, KazMunaiGaz a acordat Grupului Rompetrol un sprijin de peste 1,1 miliarde dolari pentru asigurarea capitalului de lucru si rambursarea unor imprumuturi bancare.


In perioada 2008-2009, valoarea totala a sprijinului acordat s-a ridicat la 1,8 miliarde dolari.


Pentru anul in curs, Grupul Rompetrol estimeaza o cifra de afaceri de aproximativ 7 miliarde dolari, a anuntat marti compania. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1215 ori
Citeste mai multe despregrup rompetrol doari tari investitii