Grupul chinez ZTE va derula in Romania investitii de 100 de milioane de euro

Miercuri, 27 Noiembrie 2013, ora 10:22
1607 citiri
Grupul chinez ZTE va derula in Romania investitii de 100 de milioane de euro
Sursa foto: Reuters.com

Unul dintre cei mai mari producatori mondiali de echipamente telecom, grupul chinez ZTE, va derula pana in 2015 un program de investitii de circa 100 milioane de euro, bani care vor fi alocati pentru doua centre de servicii si o linie de productie, a declarat seful ZTE Romania, Lorian Vintila.

"Intr-o prima faza, vom aloca 16 milioane de euro pentru deschiderea unui centru de servicii in zona de vest a tarii. Cu o intarziere de cateva luni, am demarat in aceasta luna procesul de recrutare a cateva sute de persoane, pe care speram sa-l incheiem in februarie 2014. De asemenea, in faza a doua a investitiei, care se va finaliza in partea a doua a anului viitor, vom deschide un alt centru de servicii in zona de sud a tarii, suma alocata ridicandu-se la 23 milioane de euro", a spus Vintila, prezent la Forumul economic si comercial China-Europa Centrala si de Est.

In prezent, potrivit lui Vintila, ZTE Romania are circa 150 de salariati.

"Restul banilor pana la 100 de milioane de euro vor avea ca destinatie infiintarea unei linii de productie de echipamente telecom. Una din conditiile de participare la licitatiile din Europa este ca echipamentele sa fie produse intr-o tara membra a Uniunii Europene. Vedem o crestere a cererii pentru aceste produse si vrem sa fim pregatiti", a spus seful ZTE Romania.

In august 2011, Ministerul pentru Societatea Informationala a anuntat ca ZTE intentioneaza sa deschida in Romania o linie de productie pentru echipamente de receptie a semnalului TV digital terestru.

"Reprezentantii ZTE si-au manifestat interesul de a extinde investitiile in Romania, in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor, precizand ca doresc sa deschida in tara noastra o linie de productie pentru echipamente de receptie a semnalului TV digital terestru", se arata intr-un comunicat al institutiei din 24 august 2011.

ZTE Corporation a fost infiintata in 1985, la Shenzhen, si deruleaza in prezent activitati in peste 140 de tari.

ZTE produce echipamente pentru retele de telecomunicatii fixe, mobile, pentru retele optice si de date, si pentru retele inteligente si de ultima generatie.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#companie chineza ZTE, #ZTE Corporation, #ZTE telecom, #investitie retele de comunicatii , #Investitii