Getin Noble Bank intra pe piata din Romania

Joi, 05 Iulie 2012, ora 14:54
1968 citiri
Getin Noble Bank intra pe piata din Romania

Getin Noble Bank, grup financiar european cu linii de business in retail banking, private banking, fonduri de investitii, consultanta financiara si imobiliara, leasing si asigurari, intra pe piata romaneasca si deschide la Bucuresti o sucursala a casei sale de brokeraj Noble Securities.

"Noble Securities se lanseaza in Romania intr-o prima etapa cu platforma Noble Markets, care permite tranzactionarea directa online a circa 200 de instrumente financiare - Contracte pentru Diferenta (CFDs) pe piata forex, marfuri, actiuni international si indici bursieri. Pentru etapele urmatoare, luam in calcul introducerea pe piata romaneasca a altor instrumente financiare, intrarea ca SSIF pe Bursa de Valori Bucuresti etc", a precizat Victor Safta, directorul sucursalei din Romania a Noble Securities.

Noble Securities ofera peste 200 de instrumente financiare

Noble Securities ofera investitorilor peste 200 de instrumente financiare pe care acestia le pot tranzactiona prin intermediul platformei Noble Markets. In Polonia, Noble Securities este implicata in emisiuni de actiuni, tranzactii cu certificate de emisii CO2 si certificate "verzi" etc.

El a declarat ca o tina multumitoare ar fi atragerea a 300 de clienti pana la finalul anului.

Compania este acreditata de organismul de profil din Polonia, precum si de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare din Romania (CNVM). Conform reglementarilor CNVM, fondurile clientilor nu parasesc teritoriul Romaniei si sunt depozitate intr-un cont bancar separat de cele ale companiei. In plus, conform Depozitarului National al Poloniei, clientilor Noble Securities le este garantat un plafon minim de 19.000 euro per client.

Noble Securities (numita initial Dom Maklerski Polonia Net) a fost infiintata in 1994, fiind una dintre primele case de brokeraj din Polonia. In 2008, compania a fost achizitionata de Getin Holding, iar din 2012, ca urmare a unei reorganizari interne, Noble Securities a fost inclusa in Getin Noble Bank Group of Companies.

Getin Noble Bank Group of Companies si Getin Holding sunt grupuri de origine poloneza, "inrudite" ca business si actionariat majoritar.

Companiile sunt listate la Bursa de la Varsovia, iar Getin Holding a fost inclusa in 2008 in WIG20, indicele bursier polonez care cuprinde cele mai mari 20 de firme.

Getin Noble Bank opereaza sub doua branduri: Getin Bank (retail banking) si, respectiv, Noble Bank (private banking). Din grupul Getin Noble Bank fac parte, de asemenea, companiile Noble Securities (casa de brokeraj), Noble Funds (fonduri de investitii), Getin Leasing (companie de leasing), Open Finance (consultanta financiara), Home Broker (intermedieri imobiliare si de credite imobiliare) si Open Life (asigurari de viata). La randul sau, Getin Holding detine companii in Polonia (banca pentru IMM-uri Idea Bank, firma de consultanta financiara PDK, alte firme in domeniile leasing, asigurari etc), Rusia (banca Kubanbank si firma de leasing Carcade), Belarus (Sombelbank), Ucraina (Idea Bank Ukraine).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Vezi aici detalii despre uși de interior cu geam - unde sunt perfect integrate?
Vezi aici detalii despre uși de interior cu geam - unde sunt perfect integrate?
Indiferent că sunt de interior sau de exterior, cu geam sau fără, ușile de interior reprezintă un element definitoriu pentru siguranța și confortul casei tale. Când vine vorba despre...
#Getin Noble Bank, #Getin Noble Bank investitii, #investitii romania , #Investitii