Gehrlicher Solar a finalizat trei parcuri fotovoltaice in Romania

Miercuri, 03 Iulie 2013, ora 16:47
3260 citiri
Gehrlicher Solar a finalizat trei parcuri fotovoltaice in Romania

Firma germana Gehrlicher Solar a anuntat miercuri ca a finalizat trei parcuri fotovoltaice cu o capacitate totala de noua megawati in judetul Mures (360 kilometri nord-vest de Bucuresti), informeaza un comunicat de presa.

Cele trei parcuri fotovoltaice, care acopera o suprafata totala de 19 hectare, au fost finalizate in doar sase saptamani de la debutul lucrarilor pentru un investitor privat. Compania a precizat ca aceste parcuri vor fi sprijinite timp de 15 ani prin schema de certificate verzi a Romaniei.

"Suntem incantati ca am primit un contract pentru designul si constructia de trei noi parcuri fotovoltaice in Romania", dupa finalizarea cu succes a primului nostru proiect romanesc la Isaccea in luna noiembrie a anului trecut, a declarat directorul general de la Gehrlicher Solar, Klaus Gehrlicher.

Firma germana lucreaza in prezent la alte doua parcuri fotovoltaice cu o capacitate de 2,5 MW fiecare la Brasov, urmand ca la finalizarea acestora sa ajunga la o capacitate de peste 23 MW in Romania.

Guvernul a adoptat, in 4 iunie, Ordonanta de urgenta pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile, act normativ care prevede ca recuperarea certificatelor verzi se va face incepand cu 31 martie 2017 pentru centralele hidro si solare, respectiv incepand cu 1 ianuarie 2018 pentru centralele eoliene.

De asemenea, au fost pastrate prevederile din proiectul de act normativ lansat de Ministerul Economiei care propunea amanarea temporara, incepand cu 1 iulie 2013, a acordarii unui numar de certificate verzi pentru fiecare 1 MWh produs de centrale electrice hidro noi cu puteri electrice instalate mai mici sau egale cu 10 MW (un certificat verde), de centrale eoliene (un certificat verde), respectiv de centrale electrice solare (doua certificate verzi).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#parcuri solare Romania, #investitii Gehrlicher Solar Romania, #productie energie solara Romania, #parcuri fotovoltaice Mures , #Investitii