Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Gehrlicher Solar a finalizat trei parcuri fotovoltaice in Romania

Gehrlicher Solar a finalizat trei parcuri fotovoltaice in Romania


Firma germana Gehrlicher Solar a anuntat miercuri ca a finalizat trei parcuri fotovoltaice cu o capacitate totala de noua megawati in judetul Mures (360 kilometri nord-vest de Bucuresti), informeaza un comunicat de presa.

Cele trei parcuri fotovoltaice, care acopera o suprafata totala de 19 hectare, au fost finalizate in doar sase saptamani de la debutul lucrarilor pentru un investitor privat. Compania a precizat ca aceste parcuri vor fi sprijinite timp de 15 ani prin schema de certificate verzi a Romaniei.

"Suntem incantati ca am primit un contract pentru designul si constructia de trei noi parcuri fotovoltaice in Romania", dupa finalizarea cu succes a primului nostru proiect romanesc la Isaccea in luna noiembrie a anului trecut, a declarat directorul general de la Gehrlicher Solar, Klaus Gehrlicher.

Firma germana lucreaza in prezent la alte doua parcuri fotovoltaice cu o capacitate de 2,5 MW fiecare la Brasov, urmand ca la finalizarea acestora sa ajunga la o capacitate de peste 23 MW in Romania.

Guvernul a adoptat, in 4 iunie, Ordonanta de urgenta pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile, act normativ care prevede ca recuperarea certificatelor verzi se va face incepand cu 31 martie 2017 pentru centralele hidro si solare, respectiv incepand cu 1 ianuarie 2018 pentru centralele eoliene.

De asemenea, au fost pastrate prevederile din proiectul de act normativ lansat de Ministerul Economiei care propunea amanarea temporara, incepand cu 1 iulie 2013, a acordarii unui numar de certificate verzi pentru fiecare 1 MWh produs de centrale electrice hidro noi cu puteri electrice instalate mai mici sau egale cu 10 MW (un certificat verde), de centrale eoliene (un certificat verde), respectiv de centrale electrice solare (doua certificate verzi).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 3218 ori