Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

GDF SUEZ Energy Romania dezvolta reteaua de distributie cu fonduri UE

GDF SUEZ Energy Romania dezvolta reteaua de distributie cu fonduri UE


GDF SUEZ Energy Romania a semnat un contract de cofinantare din fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltarea retelei de distributie in regim de medie presiune din Bucuresti si judetul Ilfov, proiectul urmand sa fie derulat in perioada 22 mai 2012 - 31 iulie 2015.

Valoarea totala estimativa a proiectului este de 65.941.798 lei si este cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, din care asistenta financiara nerambursabila insumeaza 16.443.210 lei, iar contributia companiei este de 49.498.588 lei.

"Obiectivul general al proiectului il reprezinta cresterea capacitatii tehnice a sistemului de distributie a gazelor naturale prin extinderea retelei in regim de medie presiune cu 16 tronsoane noi din polietilena, de inalta densitate, cu o lungime de 70 km", a declarat Bogdan Valter, director adjunct Strategie si Reglementare, GDF SUEZ Energy Romania si manager de proiect.

Bogdan Valter a precizat ca rezultatele vizate ale acestui proiect sunt: reducerea numarului mediu anual de intreruperi temporare in alimentarea cu gaze naturale, asigurarea unei presiuni optime in alimentarea cu gaze naturale a clientilor din Municipiul Bucuresti si judetul Ilfov, reducerea emisiilor de gaze naturale degajate in atmosfera.

GDF SUEZ Energy Romania, filiala a Grupului GDF SUEZ, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din Romania avand 1,4 milioane de clienti. In 2009, GDF SUEZ Energy Romania a intrat pe piata furnizarii de energie electrica pentru clientii business.

Distrigaz Sud Retele, filiala de distributie a GDF SUEZ Energy Romania a fost infiintata in martie 2008 ca urmare a separarii activitatii de comercializare de cea de distributie. Distrigaz Sud Retele, deserveste 18 judete din sudul tarii si municipiul Bucuresti, gestionand o retea de distributie de aproximativ 17.000 km. Judetele deservite de catre companie sunt Arges, Braila, Brasov, Buzau, Calarasi, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Valcea, Vrancea.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 2589 ori