Gazprom amana decizia South Stream

Marti, 20 Martie 2012, ora 14:51
1455 citiri
Gazprom amana decizia South Stream

Compania rusa Gazprom urmeaza sa ia o decizie finala privind investitia in sectorul bulgar al gazoductului South Stream in noiembrie 2012, a anuntat societarea intr-un comunicat, dupa discutii intre directorul general Aleksei Miller si directorul executiv al Bulgargaz EAD, Dimitar Gogov.

De asemenea, Gazprom urmeaza sa anunte in 23 martie 2012 rezultatele licitatiilor organizate pentru etapa de planificare.

Compania rusa a adaugat ca termenul de 23 martie pentru finalizarea licitatiilor, in vederea gasirii de contractori pentru a face evaluarile de mediu si pentru a pregati documentatia pentru tronsonul bulgar al South Stream, respecta programul proiectului.

La sfarsitul lunii februarie, Gazprom a anuntat ca South Stream Bulgaria - un joint venture intre compania rusa si societatea bulgara de stat BEH - va anunta contractorii in cursul lunii martie.

Miller si Gogov au mai discutat despre cooperare, perspectivele de dezvoltare a pietei bulgare de gaz cu implicare rusa si conditiile furnizarii de gaz natural catre Bulgaria in 2012.

In 2011, Gazprom a exportat 2,81 miliarde de metri cubi de gaz in Bulgaria, cu 6% mai mult decat in 2010.

Cu o capacitate de 63 miliarde metri cubi de gaz, South Stream va lega Rusia de Europa Centrala si de Est pe sub Marea Neagra. Partea submarina a conductei va avea 900 kilometri si acest tronson va traversa zonele economice rusa, bulgara si turca. Pentru construirea partii terestre sunt analizate mai multe rute, ce trec prin statele UE.

Gazoductul va costa 15,5 miliarde de euro, dar intampina unele dificultati si unii observatori sunt de parere ca lansarea sa a fost o incercare de contracarare a proiectului european Nabucco.

Lucrarile de constructie ar urma sa inceapa in decembrie, iar primele livrari sunt programate pentru sfarsitul lui 2015.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Gazprom investitii, #Gazprom investitii companie Bulgaria, #Gazprom Bulgaria , #Investitii