Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Furnizorul de energie Halliburton, invitat de Ponta sa dezvolte investitii in Romania

Furnizorul de energie Halliburton, invitat de Ponta sa dezvolte investitii in Romania
Premierul Victor Ponta a incurajat conducerea companiei Halliburton, unul dintre cei mai furnizori din lume din sectorul energetic, sa dezvolte investitii in Romania, luand in considerare posibilele oportunitati in productia de petrol din campurile mature si in operatiunile din zona romaneasca a Marii Negre.

Potrivit unui comunicat de presa transmis duminica Agerpres, premierul Victor Ponta s-a intalnit joi, 4 septembrie, la Palatul Victoria, cu presedintele pentru Emisfera Estica al companiei Halliburton, Joe Rainey, la intalnire fiind prezenti si ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, si presedintele ANRM, Gheorghe Dutu, potrivit Agerpres.

"Primul-ministru a incurajat conducerea companiei, care are sediul dual in Statele Unite ale Americii si in Emiratele Arabe Unite, sa dezvolte investitii in Romania, luand in considerare posibilele oportunitati in productia de petrol din campurile mature si in operatiunile din zona romaneasca a Marii Negre", se afirma in comunicat.

De asemenea, primul-ministru Victor Ponta a apreciat interesul manifestat de companie si a aratat ca "ne dorim ca Romania sa devina pentru companiile americane din industria petrolului un punct de operatiuni regional pentru Europa de Sud Est si vecinatatea Estica. Compania Halliburton este binevenita in Romania si am aprecia ca aceasta sa isi diversifice activitatile aici, in industria petrolului si a gazelor".

Potrivit sursei citate, presedintele Rainey a exprimat interesul pentru cunoasterea evolutiilor din sectorul energetic din Romania si a prezentat noile investitii ale Halliburton in tara noastra. "Halliburton se focalizeaza pe doua domenii cu un mare potential de crestere in Romania, sporirea productiei din campurile petroliere mature si dezvoltarea de proiecte de mare adancime in Marea Neagra. Reprezentantii Halliburton s-au interesat despre perspectivele diverselor ramuri ale industriei de petrol si gaze avand in vedere specificul principalelor activitati desfasurate de companie in plan global", mentioneaza comunicatul Guvernului.

Totodata, in timpul intalnirii, premierul Ponta a solicitat implicarea expertizei locale din Romania in viitoarele operatiuni ce vor fi dezvoltate de companie, mai evidentiaza sursa citata.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1297 ori