Ford aduce specialisti straini la Craiova pentru lansarea noului B-Max

Vineri, 06 Ianuarie 2012, ora 14:00
2040 citiri
Ford aduce specialisti straini la Craiova pentru lansarea noului B-Max

Ford a contractat un zbor charter saptamanal pe aeroportul din Craiova, timp de opt luni, pentru a transporta 150 de ingineri germani si britanici care vor asista inceperea productiei modelului B-Max in Romania si a motorului EcoBoost.

Aeronava, un Boeing 737, va opera incepand de luni doua zboruri saptamanale, luni pe relatia Londra - Koln - Craiova si vineri cursa Craiova - Koln - Londra, au declarat pentru Mediafax surse apropiate companiei americane.

"Ford Romania confirma ca, incepand de saptamana viitoare, un zbor de tip charter va transporta saptamanal la/de la Craiova ingineri de la centrele Ford din Germania si Marea Britanie. Obiectivul acestora este de a sprijini lansarea productiei noului B-Max, precum si a motorului de 1 litru EcoBoost la fabrica Ford de la Craiova", au spus reprezentantii companiei.

La randul lor, reprezentantii aeroportului din Craiova au apreciat ca, odata cu inceperea productiei la uzina Ford, numarul pasagerilor pe segmentul business se va dubla.

Conceptul modelului B-Max a fost prezentat in luna martie a anului trecut la Salonul Auto de la Geneva, iar in iunie Ford a inceput sa fabrice la Craiova primele prototipuri. Productia de serie va incepe in prima jumatate a acestui an.

Anul acetsa, Ford va incepe sa produca la Craiova masini cu motoare EcoBoost

De asemenea, la inceputul acestui an, la Craiova va intra in fabricatie si cel mai mic motor construit pana acum de Ford - EcoBoost de 1 litru.

Din aprilie 2010, cand au iesit pe portile uzinei din Craiova primele masini produse de Ford in Romania si pana in luna octombrie a anului trecut, au fost asamblate 17.105 autoutilitare Transit Connect.

In toamna anului trecut, productia utilitarei a fost mutata la fabrica Ford din Valencia, pentru a face loc noului B-Max si unui al doilea model de clasa B, care va intra in productie cel mai probabil din 2013.

Ford a cerut Guvernului, in 2010, prelungirea cu un an a termenelor contractuale privind investitiile si parametrii de productie care trebuiau atinsi la Automobile Craiova pana in septembrie 2011, invocand criza financiara.

Potrivit contractului initial semnat cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, Ford Romania trebuia sa ajunga intr-un interval de patru ani, pana in septembrie 2011, la un volum de productie de peste 250.000 unitati, in caz contrar compania americana urmand sa plateasca statului daune de pana la 25% din valoarea achizitiei Automobile Craiova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#Ford BMax, #productie Ford Romania, #uzine Ford Craiova, #masini Ford Craiova , #Investitii