FedEX intra in Europa printr-o tranzactie de 4,4 miliarde euro

Marti, 07 Aprilie 2015, ora 15:11
2394 citiri
FedEX intra in Europa printr-o tranzactie de 4,4 miliarde euro
Foto: News Talk Florida

Compania de curierat americana FedEX a perfectat contractul de achizitie al firmei olandeze TNT Expres ca parte a planului de extindere a activitatii in Europa. O alta oferta de peste 5 miliarde de euro, facuta in urma cu doi ani de americanii de la United Parcel Service (UPS), a fost respinsa ca urmare a incalcarii legislatiei anti-monopol din UE.

Reprezentantii FedEX si TNT au convenit asupra unui pret de 4,4 miliarde de euro pentru pachetul majoritar de actiuni al firmei olandeze, pretul depasind valoarea actiunilor listate pe bursa, anunta Wall Street Jounal.

Mai scump cu 33%

FedEX a platit un pret de 8 euro/actiune TNT, valoarea fiind cu 33% mai mare decat cea inregistrata pe 2 aprilie la bursa de actiunile companiei olandeze.

Reprezentantii celor doua firme sustin ca nu vad nicio piedica din legislatia anti-monopol europeana care sa le stea in cale, asteptand sa primeasca unda verde pentru tranzactie din partea organismelor UE din domeniul concurentei.

Actiunile TNT au inregistrat o crestere de 30% in momentul aflarii vestii, fiind printre vedetele bursei in acest moment.

David Bronczek, directorul executiv al FedEx sustine ca se bazeaza pe reteaua de distributie a firmei olandeze pentru a extinde prezenta firmei americane de curierat in Europa. Bronczek crede ca firma sa va fi in stare sa profite de pe urma cresterii inregistrate in sectorul comertului electronic din regiune.

Moment oportun

Negocierile au durat aproximativ o luna si jumatate, iar americanii recunosc ca avantajul aprecierii dolarului le-a conferit o sansa in plus pentru perfectarea tranzactiei. "A fost ca si cum Cerul le-a potrivit pe toate", a recunoscut Bronczek in timpul conferintei de presa din Amsterdam.

In ultimele patru luni, FedEx a achizitionat alte doua firme din sectorul de curierat al marfurilor: Genco Distribution Systems si Bongo International. Analistii nu cred ca achizitia TNT va inregistra probleme legale in Uniunea Europeana, FedEx avand o prezenta redusa in piata de profil de pe continent.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#achizitie FedEX UE, #achizitie TNT Expres, #FedEX Europa , #Investitii