Expertii din spatele miliardarilor lumii

Miercuri, 23 Martie 2011, ora 13:24
2349 citiri
Expertii din spatele miliardarilor lumii

In spatele fiecarui mare miliardar sta o echipa de experti. Fiecare joaca un rol vital in mentinerea statutului de "miliardar" al sefului lor. 

Desi pare usor sa ai succes in afaceri, cand ai in conturi zeci de milioane de dolari, este nevoie de multa munca pentru a tine pe sine "trenul banilor".

Iata elementele esentiale ale unei "echipe de vis" care sa se ocupe de aspectele marunte ale marilor afacerilor, potrivit Investopedia.

Asistentul personal

Este mana dreapta a miliardarului. Asistentul personal plateste nota la restaurante, face rezervari pentru avioane si camere de hotel, aduna chitante si se asigura de plata facturilor.

De cele mai multe ori, asistentul personal calatoreste cu seful lui pentru a se asigura de detaliile deplasarilor de afaceri.

Contabilul

Daca asistentul personal se ocupa de colectarea chitantelor, contabilul este cel care le sorteaza si le inregistreaza. El este conductorul locomotivei financiare.

Cei mai bogati oameni au lumii au cel putin un lucru un comun: stiu de unde vine si unde se duce fiecare banut care le trece prin conturi.

Cand veniturile si cheltuielile o iau razna, contabilul este cel care trage primul clopotel de alarma.

Ca o sarcina zilnica, se ocupa de activitati de banking si transferuri de bani.

Pe de alta parte, tot pe umerii contabilului cade si responsabilitatea protejarii averii miliardarului, in limitele legii, prin recomandari de investitii care minimizeaza taxele. (vezi cazul Ikea)

Avocatul

Ultra bogatii incheie contracte financiare complexe, in fiecare zi. Consultantul in probleme legale analizeaza fiecare astfel de document, negociaza fiecare clauza daca este nevoie, pentru a se asigura de riscuri minime.

In caz de procese, avocatul este apararea miliardarului, in tribunal. Si in viata celor super-bogati, procesele nu sunt putine.

Tandemul contabil-avocat reprezinta baza stabilitatii financiare, in activitatea unui miliardar.

Brokerul de investitii

Cei mai multi miliardari au extinse portofolii de investitii. Unii se concentreaza pe investitii in imobiliare, altii prefera sa-si mareasca averea, pe pietele de capital.

Cand sunt in joc sume importante de bani, portofoliul trebuie administrat de un expert care sa se asigure ca balanta de investitii este optima.

Investitiile neinspirate sunt puse la vanzare si noile oportunitati investitionale sunt rapid detectate.

Brokerul personal se asigura ca portofoliul creste, de la zi la zi.

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#miliardari, #experti, #contabil, #asistent personal, #avocat, #broker, #investitii , #Investitii