Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Expertii BM au evaluat la Arad derularea unei investitii de 70 milioane de euro

Expertii BM au evaluat la Arad derularea unei investitii de 70 milioane de euro

O delegatie a Bancii Mondiale a evaluat, timp de mai multe zile, modul in care este implementat un Arad un proiect de introducere a canalizarii in mai multe cartiere ale municipiului, in valoare de 70 milioane euro, din care 47,2 milioane este finantarea Bancii Mondiale si Guvernului, relateaza NewsIn.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, a declarat, vineri, ca investitia pentru introducerea sistemului de canalizare in cartierele Gai, Bujac si Sinicolaul Mic a fost evaluata din punct de vedere economic, al modului de urmarire a contractelor de executie si a aplicarii procedurilor Bancii Mondiale, transmite corespondentul NewsIn.

"Echipa de experti s-a deplasat in teren, in toate cele trei cartiere, pentru a analiza stadiul si calitatea lucrarilor. Concluziile misiunii de evaluare au fost pozitive, expertii apreciind ca implementarea proiectului respecta toate procedurile si termenele impuse prin acordul de finantare semnat cu Banca Mondiala", a declarat Gheorghe Falca.

Prin proiectul "Servicii urbane in municipiul Arad - Reabilitare zone urbane cu deficiente majore la sistemul de canalizare Gai - Bujac - Sanicolaul Mic", cele trei cartiere vor fi echipate cu retele de canalizare menajera si pluviala, statii de pompare, bazine de retentie, iar toate strazile, in lungime totala de 84 kilometri, vor fi modernizate.

Investitia este in valoare de aproximativ 70 milioane euro, din care 47,2 milioane euro sunt finantate de Banca Mondiala si Guvernul Romaniei, iar 23,1 milioane euro reprezinta co-finantarea Primariei municipiului Arad.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1134 ori
Citeste mai multe desprebanca mondiala investitii