Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Expansiunea Profi continua: Retailerul pregateste investitii de 18 mil. euro

Expansiunea Profi continua: Retailerul pregateste investitii de 18 mil. euro


Retailerul Profi pregateste investitii de aproximativ 18 milioane de euro pentru extinderea retelei in 2013, vizand atat deschideri noi, cat si achizitia unor retele locale de magazine, cum a fost Alcomsib Sibiu in 2012.

"Vom continua sa inchiriem spatii in centre comerciale si in cladiri rezidentiale, dar in viitor vom acorda mai multa atentie inchirierii unor spatii de acest tip, precum si construirii unor magazine proprii. De asemenea, pentru viitorul foarte apropiat luam in calcul si preluarea unor retele locale, ca si in cazul Alcomsib, in 2012", a declarat Cosmin Calugar, directorul de expansiune al companiei Profi Rom Food, care opereaza magazinele, citat de Mediafax.

In 2013, Profi vrea sa deschida 45 de magazine, atat in format standard, cat si in micile formate - City pentru zone urbane si Loco pentru cele rurale. Primele magazine City din acest an vor fi deschise in Bucuresti si Cluj.

In ceea ce priveste cifra de afaceri, reprezentantii Profi au aratat ca aceasta a crescut usor in 2012 si va continua trendul ascendent in acest an. Retailerul a incheiat anul 2011 cu o cifra de afaceri de 214,5 milioane de euro, cu 29% mai mult decat in 2010. Profi este detinut de fondul de investitii Enterprise Investors.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2068 ori