Electromagnetica are in vedere investitii de un milion de euro in 2015

Vineri, 24 Octombrie 2014, ora 09:55
1482 citiri

Compania Electromagnetica, principalul producator autohton de sisteme de iluminat cu LED, are in vedere, pentru 2015, investitii de un milion de euro pentru achizitia de noi echipamente, dar si pentru dezvoltarea fortei de vanzari, iar din punct de vedere strategic se va concentra pe doua directii - iluminatul public si export, potrivit conducerii companiei.

In prezent, veniturile obtinute pe segmentul iluminatului public reprezinta aproximativ 20% din cifra de afaceri realizata de companie in domeniul iluminatului cu LED, care va cumula anul acesta peste sase milioane de euro, a precizat joi directorul general al companiei, Eugen Scheusan, la simpozionul 'Lumina LED 2014, transmite Agerpres.

Electromagnetica a organizat joi a treia editie a simpozionului 'Lumina LED 2014', la care au participat reprezentanti ai companiei, ai Ministerului Economiei si ai Ministerului Educatiei si Cercetarii.

'Sunt cinci ani de la primele incercari pe care compania le-a facut in domeniul solutiilor de iluminat cu LED, iar in prezent portofoliul a ajuns sa numere aproape 300 de aplicatii pentru uz industrial, comercial si casnic. Au fost si multe poticneli, dar am reusit sa dezvoltam cea mai mare capacitate de productie de acest fel din tara', a declarat Eugen Scheusan.

Electromagnetica SA este o companie industriala romaneasca fondata acum 84 de ani, care activeaza in domeniul productiei de echipamente de masurare si distributie a energiei electrice, sisteme de iluminat cu LED, echipamente electrice, subansamble pentru fabricatia de automobile, echipamente de siguranta a traficului feroviar, matrite si injectia de mase plastice, precum si in domeniul productiei de energie electrica regenerabila si a serviciilor de furnizare de energie electrica.

Electromagnetica a incheiat anul 2013 cu venituri de circa 400 milioane lei si un profit net de 16,27 milioane lei. In primul trimestru din 2014, Electromagnetica a avut venituri de 103 milioane lei, in crestere cu 11,5% fata de aceeasi perioada din 2013, in timp ce profitul brut a crescut cu aproape 30% (de la 5,5 milioane lei la 7,1 milioane lei in T1 2014).

Principalii actionari sunt Asociatia PAS Electromagnetica (29,63%) si SIF Oltenia (22,4%), la care se adauga persoane fizice (31,83%) si persoane juridice (16,14%). Societatea este listata la categoria I a BVB.

Apple, acuzați de Comisia Europeană că magazinul lor de aplicații încalcă legislația UE. Ce riscă gigantul tehnologic
Apple, acuzați de Comisia Europeană că magazinul lor de aplicații încalcă legislația UE. Ce riscă gigantul tehnologic
Comisia Europeană a deschis luni, 24 iunie, calea unor sancţiuni grele împotriva Apple, estimând, în primă instanță, că magazinul de aplicaţii App Store nu respectă regulile concurenţei...
Google vrea să introducă măsuri pentru combaterea conținutului generat de AI pe YouTube
Google vrea să introducă măsuri pentru combaterea conținutului generat de AI pe YouTube
Google începe să ia mai în serios „fenomenul” canalelor YouTube specializate în conținut generat de AI, oferind utilizatorilor și creatorilor YouTube de bună credință opțiuni...
#Electromagnetica investitii, #investitii milion euro Electromagnetica , #Investitii

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Ce simbolizează o sticlă cu apă lăsată pe acoperișul unei mașini. Oportunitatea nebănuită de majoritatea oamenilor
  2. Statul care devine patria miliardarilor. Peste 6.700 de bogați ar urma să se mute aici până la sfârșitul acestui an
  3. Cele trei modele de autoturisme SUV care trebuie evitate atunci când sunt vândute second hand
  4. Un gigant auto care are fabrică și în România trece la concedieri masive
  5. Cum arată prima mașină electrică "chinezească" produsă în Europa. Va concura puternic Dacia Spring VIDEO
  6. Prețurile au luat-o razna complet pe litoralul românesc: stațiunea care concurează cu Mamaia, din acest punct de vedere
  7. Un sediu AUR a fost vândut cu o sumă colosală. Mesajul cu maximă vizibilitate care ere afișat ”în vitrină”
  8. Super-afacere pe criză: profit-record făcut de un cunoscut lanț de covrigării
  9. Familia Becali, gata să dea lovitura. Investiție masivă pregătită în Constanța
  10. BNR dă unde verde milionarului Dan Ostahie să cumpere o bancă românească. Cum se va numi noua instituție