Electromagnetica a investit 2 milioane de euro in productia de LED-uri

Miercuri, 16 Aprilie 2014, ora 12:07
2024 citiri
Electromagnetica a investit 2 milioane de euro in productia de LED-uri

Investitiile realizate de Electromagnetica pentru dezvoltarea activitatii in domeniul productiei de corpuri de iluminat cu LED si fabricarii de scule si matrite s-au ridicat, in 2013, la aproape 9 milioane de lei, potrivit datelor companiei.

"Profilul Electromagnetica s-a redefinit inca o data in ultimii 4 ani, de cand societatea a abordat, mobilizand intreaga sa capacitate de cercetare dezvoltare, un domeniu foarte nou, cel al iluminarii cu LED. Lampile, sistemele si solutiile de iluminat cu LED au ajuns, in 2013, sa ocupe primul loc printre produsele realizate de Electromagnetica, fiind apreciate pentru economia de energie, durata mare de functionare, lumina de calitate si protectia asigurata mediului. Numai in anul 2013, Electromagnetica a efectuat investitii de 17,87 milioane lei pentru dezvoltarea activitatii, din care aproape jumatate au fost investiti in echipamentele tehnologice necesare extinderii productiei de corpuri de iluminat cu LED si fabricarii de scule si matrite", arata datele Electromagnetica.

Pe de alta parte, directorul general al companiei, Eugen Scheusan, considera ca Electromagnetica "este pregatita pentru trecerea la urmatorul standard, chiar daca Ministerul Mediului, prin derogari, intarzie nejustificat aplicarea legislatiei nationale si europene in domeniu".

"Slabiciunea autoritatilor va transforma tara intr-un cos de gunoi in materie de lampi cu continut poluant si va permite in continuare risipa, in primul rand din buzunarul statului pentru ca autoritatile publice locale sunt cele care platesc, de exemplu, factura pentru iluminatul public. Orice corp de iluminat stradal montat de nou ar trebui sa fie unul cu tehnologie LED. Atitudinea toleranta a autoritatilor favorizeaza acele produse aduse din import depasite din toate punctele de vedere si ignora existenta unui producator local de succes", a declarat Scheusan.

Vanzarile Electromagnetica de corpuri de iluminat cu LED s-au dublat de la an la an, depasind 32,6 milioane lei, in 2013. Tot anul trecut, compania a introdus in fabricatie peste 30 de noi familii de corpuri de iluminat cu LED cu eficienta luminoasa ridicata, iar 11% dintre cei peste 600 de angajati ai societatii desfasoara activitati de cercetare, proiectare si dezvoltare.

Conform rezultatelor financiare ale companiei, publicate la jumatatea lunii februarie, profitul brut preliminar s-a situat, in 2013, la 19,057 milioane de lei, in crestere cu 3,11% fata de anul precedent.

De asemenea, veniturile Electromagnetica s-au cifrat, anul trecut, la 397,37 milioane lei, in scadere de la 445,340 milioane consemnate la finele anului 2012.

Cheltuielile cu beneficiile angajatilor au fost de 35,97 milioane de lei (29,9 milioane in 2012), in timp ce cheltuielile cu amortizarea si deprecierea au ajuns la 10,35 milioane de lei (6,29 milioane lei, anul anterior).

La 31 decembrie 2013, datoriile totale ale companiei se ridicau la 51,386 milioane de lei, in crestere cu 22,8% comparativ cu acelasi interval din 2012.

Electromagnetica este producator si furnizor de energie electrica, echipamente de masurare si distributie a energiei electrice, sisteme de iluminat cu LED, aparataj electric, subansamble electrice, electronice, metalice si din mase plastice.

In prezent, actiunile societatii sunt detinute de catre angajati prin Asociatia PAS Electromagnetica (29,63%), SIF Oltenia (22,11%), persoane juridice (16,1%) si persoane fizice (32,14%), fiind listate din 2011 la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti /BVB/.

Cadourile pentru colegii de birou - sfaturi pentru a alege darul perfect
Cadourile pentru colegii de birou - sfaturi pentru a alege darul perfect
De fiecare dată când se apropie aniversarea unui coleg de birou, apare și întrebarea: “Ce să-i luăm?”, pentru care mulți vin cu idei, însă prea puține par unele cu care poți merge la...
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
#productie corpuri iluminat LED, #investitii Electromagnetica, #vanzari Electromagnetica corpuri iluminat , #Investitii