Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Electrocarbon Slatina are nevoie de bani pentru constructia de microhidrocentrale

Electrocarbon Slatina are nevoie de bani pentru constructia de microhidrocentrale


Electrocarbon Slatina (ELNG) vrea sa obtina finantare nerambursabila de 63,4 milioane lei si sa imprumute 26 milioane euro pentru investitii in trei microhidrocentrale pe raurile Doftana si Prahova.

Actionarii Electrocarbon au aprobat luni semnarea unui contract cu Ministerul Economiei pentru obtinerea unei finantari nerambursabile din Fondul European de Dezvoltare Regionala in suma de 63,4 milioane lei.

Totodata, actionarii au aprobat si contractarea unor credite de investitii de cel mult 26 milioane euro pentru completarea surselor proprii si a fondurilor nerambursabile primite de companie.

Fondurile sunt necesare pentru proiectul "Valorificarea potentialului hidroenergetic al raului Doftana pe sector Campina si a raului Prahova pe sector Campina - Floresti, CHEMP Doftana, CHEMP Banesti si CHEMP Floresti", potrivit unui comunicat transmis de companie pietei rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Totodata, actionarii Electrocarbon au decis infiintarea firmei Basic Industry, aceasta urmand sa preia productia de electrozi.

Compania este controlata de omul de afaceri Laurentiu Vasile Dascalu, care detine prin firma Vivaio Campina 50,85% din actiuni. Alti actionari sunt firmele Metaleuroest (21,3%) si Ekomin (20,6%).

Electrocarbon este una dintre cele patru companii ale caror contracte cu Hidroelectrica au fost renegociate si apoi mentinute anul trecut, alaturi de Alro, Elsid, Electrocarbon si Electromagnetica. Contractele Electrocarbon si Elsid vor expira la finele lunii martie.

Actiunile Electrocarbon au incheiat sedinta bursiera de miercuri in scadere cu 0,94%, la 3,17 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a companiei este de aproape 57 milioane lei (13 milioane euro).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 2485 ori