Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Electrica a anulat licitatiile pentru parcurile eoliene din Galati si Constanta

Electrica a anulat licitatiile pentru parcurile eoliene din Galati si Constanta


Electrica a anulat licitatiile pentru achizitia de turbine generatoare pentru parcurile eoliene Frumusita din judetul Galati si Chirnogeni din Constanta, deoarece ofertele nu au prevazut in totalitate conditiile tehnice de racordare la sistemul energetic ori nu s-au incadrat in rigorile modului de prezentare a pretului total ofertat.

Potrivit sursei citate, "complexitatea tehnica a echipamentelor ce urmeaza a fi achizitionate, dictata de exigentele normelor, conditiile contractuale specifice acestui domeniu energetic si faptul ca ofertantii sunt in exclusivitate firme straine, au facut ca sincronizarea cu rigorile legislatiei achizitiilor publice sa fie un proces extrem de dificil, potrivit unui comunicat transmis marti de compania de electricitate.

Pentru evitarea oricaror interpretari, comisia a tinut cont de recomandarile Agentiei Nationale de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice, si a reglementarilor Transelectrica pentru racordarea la sistem, a hotarat anularea procedurii precum si reluarea ei imediata respectand aceste recomandari. Licitatia se va relua in cel mai scurt timp si este deschisa tuturor ofertantilor din aceasta industrie".

Electrica estimeaza ca ordinul de incepere a lucrarilor pentru acest parc va fi dat in luna iunie, iar primele turbine vor fi montate in trimestrul patru al anului 2012.

In cadrul licitatiei de achizitie a turbinelor eoliene, ofertele finale au fost depuse in octombrie 2011. A urmat o perioada de aproximativ doua luni in care au avut loc mai multe clarificari cu ofertantii si cu Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice.

Parcul Eolian Frumusita din Galati este un proiect inclus in strategia de dezvoltare energetica a SC Electrica SA si a carui dezvoltare efectiva a inceput in anul 2010, obtinand in a doua jumatate a anului trecut toate autorizatiile specifice pentru punerea in functiune a acestuia.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 2060 ori