Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dolarul pierde teren in fata yenului

Dolarul pierde teren in fata yenului

Dolarul s-a depreciat in fata yenului pana la cel mai mic nivel al ultimelor patru luni, din cauza aversiunii fata de risc a investitorilor, afectati de decizia Camerei Reprezentantilor, care a refuzat sa aprobe planul de 700 miliarde dolari, menit sa stabilizeze pietele financiare, informeaza Reuters. Cu 228 de voturi impotriva si 205 pentru, reprezentantii au refuzat sa acorde secretarului trezoreriei, Henry Paulson, mijloacele pe care le cerea pentru a repune bancile pe linia de plutire, dupa ce acestea au fost puse in dificultate de criza imobiliara.

Congresmenii au respins astfel Legea privind stabilizarea economica de urgenta din 2008, care prevedea aceste masuri de interventie a statului in sectorul privat, un demers fara precedent in istoria americana. Statul vroia sa cumpere activele neperformante ale bancilor care aveau probleme in urma crizei imobiliare.


Moneda americana s-a depreciat pana la cel mai mic nivel al ultimelor patru luni, de 103,53 yeni, pe platforma de tranzactionare EBS. Dupa acest nivel, dolarul a urcat pana la 104,20 yeni.


Moneda unica a pierdut teren in fata dolarului si s-a depreciat cu 0,5%, la 1,4368 dolari. Euro s-a depreciat si cu 0,4% fata de yen, la 149,80 yeni.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1267 ori