Dolarul, la minimul ultimelor patru luni

Luni, 28 Februarie 2011, ora 17:26
1548 citiri
Dolarul, la minimul ultimelor patru luni

Dolarul s-a depreciat, luni, la cel mai redus nivel din aproape patru luni fata de un cos de sase valute importante, din cauza asteptarilor investitorilor ca Rezerva Federala (Fed) a Statelor Unite sa continue programul de stimulare a economiei, transmite Bloomberg, precizeaza Mediafax.

Euro s-a apreciat fata de dolarul in urma speculatiilor ca Banca Centrala Europeana (BCE) ar putea indica in aceasta saptamana disponibilitatea de a majora costul imprumuturilor.

"Atata timp cat Fed isi va mentine politica, diferentele intre dobanzi vor actiona impotriva dolarului", a declarat Neil Jones, sef de departament la Mizuho Financial Group in Londra.

Indicele dolarului, care masoara evolutia monedei americane fata de sase valute importante, intre care euro si yenul, a scazut cu 0,6%, la 76,795, cel mai redus nivel dupa 9 noiembrie. Indicele s-a depreciat cu 1,2% in februarie.

Euro s-a apreciat cu 0,6%, la 1,3834 dolari pe unitate, in urma datelor potrivit carora inflatia din zona euro s-a mentinut in ianuarie peste tinta de 2% a BCE, pentru a doua luna consecutiv.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#curs valutar, #dolar, #euro, #cursul dolarului , #Investitii