Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Diverta isi deschide un magazin pe bulevardl Magheru

Diverta isi deschide un magazin pe bulevardl Magheru

Reteaua de librarii Diverta va deschide un magazin pe bulevardul Magheru din Bucuresti sub un nou concept, in care a investit 2 milioane de euro. au declarat oficialii companiei, scrie agentia Newsin. Noul concept al Diverta presupune si amenajarea in interiorul librariei a unei cafenele.


Potrivit estimarilor reprezentantilor companiei, Diverta Magheru, care dispune de o suprafata de 1.700 mp, va deveni magazinul cu cel mai mare rulaj din intreaga retea, inregistrand vanzari de sapte milioane de euro pe an si un trafic de vizitatori de peste 500.000 de persoane.


Diverta are in plan totodata deschiderea a 200 de unitati in sistem de franciza in urmatorii ani, au declarat oficialii companiei. "In perioada 2008-2011 ne propunem sa dublam suprafata de vanzare Diverta, care va ajunge la peste 45.000 de mp - cu focus pe orasele cu peste 70.000 de locuitori. Orasele mai mici intentionam sa le abordam lansand franciza Diverta, care poate fi multiplicata practic in orice zona. "


In ceea ce priveste rebrandingul magazinelor deja existente, reprezentantii companiei au declarat ca procesul de transformare va dura aproximativ 2 - 3 ani, astfel incat in 2010 sa existe un singur logo si un concept unitar in toata reteaua.

Pentru construirea, dezvoltarea si promovarea brandului, respectiv redefinirea conceptului si a elementelor de identitate, Diverta a investit peste patru milioane euro de-a lungul celor sapte ani de prezenta pe piata locala. Pentru 2008, compania si-a bugetat investitii de sase milioane de euro in deschiderea de noi magazine, iar reameneajarea magazinelor vechi presupune investitii totale de 7-8 milioane de euro.


Diverta a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 46,5 milioane euro, mai mare cu 20% fata de 2006 si intentioneaza sa pastreze acelasi ritm de crestere si in 2008 cand vizeaza afaceri de peste 56 de milioane de euro. Potrivit reprezentantilor companiei, vanzarile de carte reprezinta 30% din cifra de afaceri, produsele IT - 15%, restul fiind dat de produsele de papetarie, de produselor media, etc.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1671 ori