Dezvoltatorul imobiliar Gran Via investeste 5 milioane de euro in Romania

Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 17:23
1775 citiri
Dezvoltatorul imobiliar Gran Via investeste 5 milioane de euro in Romania

Compania spaniola Gran Via estimeaza ca va incepe in 2013 constructia a 98 de locuinte in Bucuresti, investitie care se ridica la cinci milioane euro.

O parte din bani provin din fondurile obtinute prin vanzarea terenurilor pe care compania le detine in Bucuresti, in conditiile in care bancile nu finanteaza proiecte rezidentiale.

"Suntem in curs de obtinere a tuturor avizelor si autorizatiilor privind constructia pentru 98 de apartamente pe o parte din terenul fostei fabrici Frigocom. Cel mai probabil vom incepe dezvoltarea in primavara anului viitor, pentru ca se apropie vremea rece.

Investitia va fi de circa 5 milioane de euro, suportata exclusiv din fonduri proprii, avand in vedere ca bancile nu sunt deschise la creditare, acestea au ramas in anii 2007-2008 si impun in continuare dezvoltatorilor sa vanda 30% din locuinte in faza de proiect", a declarat Antoanela Comsa, directorul general al Gran Via Romania, citat de Newsin.

Ea spune ca in conditiile actuale ale pietei nimeni nu mai cumpara apartamente "pe hartie", astfel ca dezvoltatorii nu pot indeplini conditiile impuse de banci.

Gran Via avea in plan constructia in acest an a 90 de locuinte in zona Lujerului pe fosta platforma Electrotehnica, din zona Lujerului, cartierul Militari, insa acesta a fost amanat deoarece necesita investitii mai mari care ar fi rentabile daca s-ar realiza un proiect de dimensiuni mai mari.

"Vom construi si la Electrotehnica, insa avem o groapa mare acolo in urma demolarii si ar fi nevoie de investitii mari pentru a pregati terenul pentru constructie. Pentru ca aceste investitii sa fie rentabile trebuie sa facem un proiect mare, dar nu este tocmai momentul bun pentru astfel de proiecte. Avem inca un PUZ valabil pentru acest teren, care prevede constructia de locuinte, spatii comerciale, hoteliere.

Vom incepe cu un proiect mic insa, cel de la Frigocom, pentru ca nu stim ce ne rezerva viitorul pe piata rezidentiala, daca se va continua programul 'Prima Casa'", a explicat reprezentantul Gran Via.

Gran Via detine trei loturi de teren, ale fostelor fabrici Tricodava, Frigocom si Electrotehnica, cu o suprafata de peste zece hectare in Bucuresti, pentru care compania a platit aproape 100 de milioane de euro in 2006 si la inceputul anului 2007, si a anuntat initial ca va dezvolta in total peste 5.000 de locuinte, spatii de birouri si comerciale.

"Am vandut in 2010 circa 5.000 de metri patrati din terenul de la Frigocom companiei Lidl. Am vrea sa mai vindem din celelalte terenuri, nu suntem fortati, dar daca gasim un deal bun, care sa ne convinga, vom vinde. Avem discutii in acest sens, dar nu s-a concretizat nimic inca. Aceasta ar fi si o sursa de finantare pentru proiectele noastre", a adaugat Comsa.

Pe langa terenurile din Bucuresti, Gran Via detine un teren in Constanta, de peste 65.000 de metri patrati, unde a anuntat dezvoltarea a 2.900 de locuinte, a carei constructie a fost inceputa, dar ulterior oprita. In prezent, companie lucreaza la regandirea proiectului, pentru a reduce suprafetele locuintelor.

Gran Via Romania a fost infiintata in martie 2006 ca vehicul de investitii al mai multor investitori spanioli.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#investitie Gran Via, #imobiliare Gran Via, #constructii imobiliare Gran Via , #Investitii