Deutsche Telekom vrea sa devina principalul operator din ECE pana in 2018

Vineri, 14 Februarie 2014, ora 16:05
1564 citiri
Deutsche Telekom vrea sa devina principalul operator din ECE pana in 2018

Deutsche Telekom va continua achizitiile de active si investitiile in retelele de telecomunicatii, pentru a deveni principalul operator din Europa Centrala si de Est pana in 2018, ceea ce implica si cresterea cotei de piata in tari precum Romania si Polonia.

"Va avea loc o revolutie in fiecare tara", a declarat intr-un interviu pentru Bloomberg Claudia Nemat, directorul operatiunilor internationale europene ale grupului, citata de Mediafax.

Nemat a adaugat ca operatorul german va combina retelele fixe si mobile pentru a furniza servicii imbunatatite, omogenizate, de telefonie si date, care sa atraga clienti.

Conform directorul general al grupului, Timotheus Hoettges, Deutsche Telekom traverseaza o perioada bogata in achizitii in Europa Centrala si de Est.

La inceputul saptamanii, Deutsche Telekom a convenit preluarea integrala a diviziei T-Mobile Cehia, valoarea tranzactiei fiind de 828 milioane euro.

Deutsche Telekom mai vrea 10% din OTE

Pe langa aceasta, grupul intentioneaza si preluarea a inca 10% din actiunile OTE, grupul elen fiind prezent in Romania prin Romtelecom, Cosmote si reteaua de magazine Germanos, conform unor surse apropiate companiei.

Directorul operatiunilor internationale europene ale grupului nu a comentat strategia companiei privind achizitiile necesare pentru a sustine strategia de extindere in regiune.

In ultimi ani, afacerile Deutsche Telekom din Europa, cu exceptia celor din Germania, au avut o evolutie negativa, ca urmare a situatiei economice, grupul raportand pentru primele noua luni din 2013 o scadere cu 5,8%.

Afacerile europene din afara Germaniei ale Deutsche Telekom au evoluat negativ in ultimii ani, pe fondul situatiei economice dificile din regiune. In primele noua luni ale anului trecut, veniturile raportate de companie in Europa, cu exceptia pietei autohtone, au scazut cu 5,8%.

Compania este lider de piata in Grecia, Ungaria, Croatia si Macedonia, potrivit datelor de la finele anului 2012.

China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
#deutsche telekom, #romania OTE, #telekom romania , #Investitii