Dedeman cumpara un teren de la GTC ca sa construiasca un magazin in Galati

Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 14:31
3274 citiri
Dedeman cumpara un teren de la GTC ca sa construiasca un magazin in Galati

Compania Dedeman, controlata de fratii Adrian si Dragos Paval din Bacau, a cumparat un teren de 3,2 hectare in Galati de la dezvoltatorul GTC, care intentiona sa contruiasca pe acesta un mall.

Tranzactia a fost incheiata in luna decembrie a anului trecut, fiind intermediata de compania de consultanta imobiliara The Advisers/ Knight Frank.

Aceasta este cea de-a doua tranzactie cu terenuri pentru Dedeman in care este implicata The Advisers/Knight Frank, prima fiind incheiata in 2011 pentru un teren in Drobeta Turnu Severin.

"Tranzactia confirma faptul ca segmentul de retail ramane activ, de interes in special pentru dezvoltarile de tip 'big box'. Cu toate provocarile sale, perioada pe care o parcurgem ofera oportunitati foarte bune, daca se realizeaza o analiza atenta a dezvoltarii.

Orasul Galati are un mare potential de dezvoltare pe segmentul comercial. Este cel de-al cincilea mare oras din Romania -cu o populatie de peste 300.000 de locuitori- si nu beneficiaza de un centru comercial de mari dimensiuni", a declarat, intr-un comunicat, Catalin Prichici, senior consultant in cadrul agentiei.

Terenul este localizat in zona de vest a orasului, pe strada Prelungirea Brailei, in apropierea soselei de centura, si indeplineste toate exigentele dezvoltarii unui proiect de tip DIY (bricolaj), apreciaza sursa citata.

GTC a anuntat in cursul anului trecut ca vrea sa vanda terenul de 32.000 mp din Galati, pe care intentiona sa dezvolte un centru comercial Galleria, iar ulterior compania a decis si vanzarea mallurilor Galleria din Piatra Neamt, Suceava si Buzau. GTC mai detine in Romania complexul de birouri City Gate si mall-ul Galleria din Arad.

Orasul Galati a fost in atentia investitorilor imobiliari anul trecut, in conditiile in care si fondul sud-african de investitii NEPI a cumparat un teren de 12,7 hectare de la o firma locala. Fondul intentioneaza sa dezvolte un centru de retail.

Dedeman are o retea nationala de 30 de magazine si afaceri estimate la peste 500 de milioane de euro in 2012.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Dedeman achizitie terenuri, #Dedeman achizitie teren GTC, #Dedeman Galati , #Investitii