Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

De'Longhi va cumpara fabrica Nokia de la Jucu

De'Longhi va cumpara fabrica Nokia de la Jucu


Producatorul de electrocasnice De'Longhi va cumpara fabrica Nokia de la Cluj, cele doua companii anuntand miercuri semnarea unui acord in acest sens.

"De'Longhi intentioneaza sa integreze facilitatea de productie, ca parte cheie, in cadrul strategiei sale de dezvoltare, contribuind, astfel, la extinderea internationala a grupului, aflat intr-o perioada de crestere accelerata.

"De asemenea, producatorul de electrocasnice planifica adaptarea capacitatii sale de manufactura si diversificarea platformei sale de productie, astfel incat sa balanseze structura de productie din Estul Indepartat catre Europa, unde De'Longhi isi desfasoara deja activitatea in cadrul unei fabrici, in Italia", se arata intr-un comunicat al celor doua companii.

Tranzactia va fi supusa aprobarii Consiliului Concurentei.

Companiile estimeaza ca tranzactia va fi finalizata in primul trimestru al anului in curs.

"Partile au convenit ca termenii acordului sa ramana confidentiali", se precizeaza in comunicat.

Nokia a anuntat, in septembrie 2011, ca va opri productia de telefoane mobile la Cluj si ca va vinde halele de productie, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor. Grupul finlandez a inceput productia la Jucu, Cluj, in februarie 2008, investitia in fabrica ridicandu-se la 60 milioane euro.

Robert Andersson, senior vice president la Nokia, a declarat in comunicat ca grupul a dorit sa gaseasca pentru halele de productie "un investitor important cu planuri clare de crestere si de a crea locuri de munca in viitorul apropiat".

Presa a relatat, dupa ce Nokia a anuntat inchiderea fabricii, ca mai multe companii, precum ZTE, unul dintre cei mai mari producatori chinezi de echipamente telecom, producatorul de medicamente Terapia Ranbaxy sau Bosch erau interesate sa preia halele respective.

De'Longhi produce si comercializeaza aparate electrocasnice, in special in domeniul automatelor de cafea, aparatelor de bucatarie, ingrijirii locuintei si confortului casnic. Grupul este listat la Bursa din Milano. Principalele marci proprii sunt De'Longhi si Kenwood. In Romania De'Longhi nu detine in prezent facilitati de productie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 2090 ori