De ce nu investesc firmele britanice in infrastructura din Romania?

Marti, 27 Aprilie 2010, ora 11:56
1333 citiri
De ce nu investesc firmele britanice in infrastructura din Romania?

Firmele britanice nu investesc in infrastructura rutiera din Romania din cauza dificultatilor cu care isi incaseaza facturile pentru munca depusa, a declarat, marti, Lordul Primar al City of London, Nick Anstee, citat de Mediafax.

Totusi, el a aratat ca o parte a succesului Romaniei va consta in viitor in investitiile in infrastructura si dezvoltarea transportului, sistemelor de alimentare cu apa si a spitalelor.

"Acest lucru ar putea fi o lupta pentru deficitul bugetar, dar exista fonduri structurale europene semnificative de circa 30 de miliarde de euro pana in 2013 pentru Romania", a spus Anstee la un business breakfast, organizat de Camera de Comert Britanico-Romana.

In acest context, Anstee a afirmat ca parteneriatele publice private ar putea avea un rol semnificativ in sprijinirea finantarii acestor investitii.

El a apreciat faptul ca Romania vrea sa imbunatateasca legislatia in acest domeniu.

Lordul primar a precizat ca in Marea Britanie 10-15% din totalul investitiilor de capital sunt alocate prin intermediul parteneriatelor publice private incepand cu anul 1996.

"Am facut si noi greseli, dar vrem sa avem oportunitatea de a transmite mai departe lectiile pe care le-am invatat din acele greseli", a spus Anstee, aratand ca un lucru esential consta in educarea functionarilor publici.

De asemenea, el a adaugat ca exista o multime de alte domenii care pot fi explorate in Romania, precum managementul privat, asigurarile, managementul riscului, educatia si pregatire si calificare profesionala.

In ceea ce priveste companiile romanesti, Anstee a precizat ca cel mai bun lucru pentru acestea ar fi sa se listeze la Bursa din Londra.

"Ar trebui sa fim capabili sa creem in Romania un mediu de business care este mai transparent decat cel actual (...)

Cu toate acestea exista anumite obstacole pentru atingerea acestei tinte, iar nevoia de a usura modul in care se fac afacerile este unul dintre ele (...)

Al doilea ar fi lupta impotriva coruptiei, care plaseaza Romania undeva intre Brazilia si Grecia. Nu este un loc tocmai potrivit", a mai spus Anstee.

Lordul Primar al City of London este o functie apolitica, de ambasador al serviciilor financiare din Marea Britanie.

Persoana care ocupa acesta functie este numita anul si isi petrece cea mai mare parte din mandat in strainatate, pentru intalniri cu autoritatile din diferite tari.

City of London este unul dintre cele mai mari centre de afaceri din lume, care gazduieste cele mai mari banci si alte institutii financiare. 

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#britanice, #firme, #investitii , #Investitii