Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dan Sucu, Mobexpert: majorarea dobanzilor, nejustificata

Dan Sucu, Mobexpert: majorarea dobanzilor, nejustificata

Patronul Mobexpert, Dan Sucu, sustine ca majorarea dobanzilor nu se justifica, in conditiile in care bancile "au facut un vapor de bani" si isi rezolva problemele financiare pe baza clientilor bun-platnici.

"Bancile isi rezolva problemele pe baza clientilor bun-platnici", spune Sucu, explicand ca institutiile bancare isi rezolva o problema creata de entitatea mama, cea care a decis castigarea de cota de piata prin credite si care practic este vinovata de raportul de 3 la 1 dintre credite si depozite, prin intermediul dobanzilor pe care clientii deja existenti le platesc la credite, in loc sa-si asume problema si sa gaseasca o solutie.

Mai mult, omul de afaceri subliniaza faptul ca bancile nu au putut impune aceasta strategie decat persoanelor fizice pentru ca "firmele au avut clauze negociate si avocati platiti cu "400 de euro pe ora" care le-au aparat interesele".

Aceasta este situatia creditelor pentru investitii pentru ca la liniile de credit, adica acele linii de care companiile pot beneficia in orice moment, si care se renegociaza anual, banca si-a impus politica.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1117 ori
Citeste mai multe despresucu mobexpert banci dobanzi