Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

DaimlerChrysler a vandut 7,5% din EADS unui consortiu de investitori

DaimlerChrysler a vandut 7,5% din EADS unui consortiu de investitori

Producatorul german de automobile DaimlerChrysler a anuntat, vineri, vanzarea unei participatii de 7,5% din EADS catre un grup de investitori publici si privati, pentru 1,5 miliarde euro, operatiunea facand parte din planul de remaniere a capitalului grupului european de aeronautica, relateaza AFP.

DaimlerChrysler, care era principalul actionar al EADS, detinand 22% din gruparea europeana de aeronautica EADS, si-a redus participatia pana la 15%. Producatorul german va mentine in continuare drepturile de vot conferite de pachetul de actiuni cesionat.

Consortiul care a achizitionat aceasta participatie este compus din 15 investitori publici si privati, majoritatea acestora fiind din Germania. Investitorii publicidetin 30% din pachet iar cei privati restul de 60%.

Anuntul privind acesta cesiune a fost indelung asteptat, grupul german manifestandu-si de mult dorinta de a-si reduce participatia detinuta din EADS. Remanierea capitalului vizeaza pastrarea influentei germane in cadrul companiei europene de aeronautica, pe fondul demararii planului de restructurare al filialei sale Airbus, profund afectata de problemele legate de productia aeronavei gigant de transport, A380.

Grupul de aeronautica EADS a fost confruntat cu o criza de proportii in cursul anului trecut, cauzata de intarzierile de productie ale gigantului avion de transport Airbus A380, situatie ce a generat reduceri ale profitului potential cu aproximativ cinci miliarde de euro si a ridicat posibilitatea unor "durerose" concedieri.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 885 ori