Agricultorii implicati in crestere ciupercilor autohtone au observat o crestere a interesului pentru acest produs pe piata locala.
"Cultivatorii de ciuperci, desi produc in cantitati modeste, au observat o solicitare din partea cumparatorilor, semn ca piata locala trece printr-o transformare, adica exista deja un interes sporit pentru produsele agroalimentare romanesti.
Acest fenomen se poate deja constata si pe piata libera, unde taranii isi valorifica o parte din bunurile agroalimentare. Cultivatorii de ciuperci ar fi mult mai avantajati daca ar reusi sa-si sporeasca productia oferind pietei cantitati semnificative. Daca ar avea organizata mult mai bine desfacerea produsului, ar avea doar de castigat", a declarat, miercuri, consilierul in compartimentul Dezvoltarea Rurala Maramures al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ioan Banc.
Majoritatea fermierilor din judetul Maramures prefera sa cultive ciuperci champignon, fiind cel mai solicitat produs pe piata locala. Un kilogram de ciuperci se vinde pe piata libera cu 8 lei.
In judetul Maramures exista 12 cultivatori de ciuperci, marfa fiind comercializata pe piata organizata si magazine specializate.