Covasna, cele mai putine investitii straine din tara

Marti, 10 August 2010, ora 23:29
1471 citiri
Covasna, cele mai putine investitii straine din tara

Conducerea Camerei de Comert si Industrie Covasna (CCI) a dat publicitatii, marti, o situatie potrivit careia media anuala, incepand din 1990, a investitiilor straine pe cap de locuitor a fost in judet de 14 dolari, in timp ce, la nivel national, doar in 2009, a fost de 251 de dolari pe locuitor, informeaza Newsin. 

Potrivit CCI, firmele cu participare de capital strain din judet au scazut in primul semestru al anului cu 18%, astfel la sfar?itul lunii iunie erau inmatriculate in judet, incepand din anul 1990, un numar de 783 de firme cu participare de capital strain.

Primele trei locuri erau ocupate de Ungaria, Olanda ?i Germania, transmite corespondentul NewsIn.

"Suma totala de participare cu capital strain a fost de aproapre 59,4 milioane dolari, ceea ce inseamna o investitie medie pe cap de locuitor de cca. 257 de dolari, in 18 ani si jumatate, ceea ce reprezinta o medie anuala de cca. 14 dolari/locuitor investitie directa de capital strain.

La nivelul tarii, numai in anul 2009, investitia medie straina pe locuitor, sub forma de participare cu capital, a fost de 251 dolari. Asadar, investitiile straine directe in Covasna, in 18 ani si jumatate, au fost cat intr-un an de criza la nivelul tarii, socotind participarea de capital strain in medie pe locuitor", arata conducerea CCI.

Potrivit acesteia, investitiile straine directe in Romania vor scadea cu aproximativ un sfert fata de nivelul din 2009, pana la 3,5 miliarde de euro, conform estimarilor Institutului de Cercetari Economice Internationale din Viena.

In aceste conditii judetul Covasna se inscrie, in continuare, in evaluarea sustinuta de Camera de Comert : "in centrul tarii si la marginea fluxurilor investitionale straine", conchide CCI Covasna. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
#covasna, #investitii, #straine , #Investitii