Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Continental AG ar putea apela la reducerea personalului extern sau amanarea unor investitii

Continental AG ar putea apela la reducerea personalului extern sau amanarea unor investitii

Concernul german Continental AG ar putea recurge la reducerea personalului extern, amanarea unor programe de investitii sau reducerea conturilor de ore suplimentare, a declarat pentru NewsIn coordonatorul relatii cu presa din Romania in cadrul Continental AG, Ildiko Kovacs. "Avand in vedere situatia generala in industrie, s-au initiat programe aditionale de reducere a costurilor si analizam la nivel de concern modul in care putem creste eficienta activitatilor noastre. Este posibil ca, de exemplu, sa fie prelungita inchiderea fabricilor de sarbatori, sa fie reduse conturile de ore suplimentare si sa fie redus personalul extern, de la un numar de 10.000 la nivel de concern, cu aproximativ 50%. Aditional, investitiile care nu sunt urgente vor fi amanate", a spus Ildiko Kovacs.


Totodata, aceasta a declarat ca nu poate preciza in prezent in ce masura sau daca vor fi afectate fabricile din Romania si nu se poate pronunta in privinta planurilor de investitii din tara noastra.


"In anul 2007 Continental a investit aproximativ 50 de milioane de euro in unitatile de productie din Romania. In prezent se analizeaza proiectele de investitii la nivelul intregului concern si vor fi ajustate acolo unde este necesar. Nu se poate preciza in prezent in ce masura vor fi afectate planurile de investitii pentru Romania", a spus Ildiko Kovacs.


Aceasta a adaugat ca actuala criza economic va incetini, eventual, ritmul de crestere propus de concernul german. Kovacs a mai precizat cafirma intentioneaza sa isi extinda activitatile pe pietele din Asia si Europa de Est.


"Dorim sa ne extindem activitatile in special in Asia si Europa de Est. Pana in anul 2015 dorim sa obtinem intre 20% si 25% din cifra de afaceri la nivel de concern in Asia. In prezent procentul este de 8%", amai  declarat reprezentantul Continental AG.


Ildiko Kovacs a mai spus ca furnizorul de componente pentru industria automobilelor Continental Romania isi va continua productia in mod normal, insa nu vor mai avea loc angajari masive.


"Probabil ca nu vor avea loc in prezent angajari masive, insa ne vom intregi echipa in functie de necesar. Activitatile noastre in Romania se desfasoara normal, ca si pana acum, si avem nevoie in continuare de personal bine calificat si motivat", a declarat Ildiko Kovacs.


Concernul Continental AG se afla in Romania inca din anul 1998. Cu investitii de peste 350 de milioane de euro, prezenta cu cinci dintre cele sase divizii ale concernului: anvelope pentru autoturisme, powertrain (sisteme de transmisie si actionare), interior si multimedia, chassis & safety (componente pentru sasiu si siguranta) si Contitech (tubulatura si sisteme de transmisie) in cinci locatii din Romania: Timisoara, Sibiu, Carei, Arad si Iasi si un numar de peste 6.500 de angajati, Continental AG este unul dintre investitorii si angajatorii de prim rang ai industriei auto din Romania.


Concernul are in prezent aproximativ 146.500 de angajati, in aproximativ 200 de locatii, din 36 de tari.


In primele noua luni ale 2008, Continental AG a inregistrat o crestere a vanzarilor cu 60,6%, comparativ cu perioada similara a anului trecut, ajungand la suma de 19.146,0 de milioane de de euro.


Potrivit reprezentantului Continental AG, in anul 2007 concernul a avut o cifra de afaceri de aproximativ 16,7 miliarde de euro. Pentru anul 2008 se estimeaza o crestere la aproximativ 25 de miliarde de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1219 ori