Complexurile energetice din Oltenia vor investi peste 1,5 mld lei in 2011

Miercuri, 30 Martie 2011, ora 10:33
1378 citiri
Complexurile energetice din Oltenia vor investi peste 1,5 mld lei in 2011

Investitiile planificate ale celor trei complexuri energetice din Oltenia-Turceni, Rovinari si Craiova -care acopera impreuna circa o treime din productia de electricitate a Romaniei, se ridica la 1,56 miliarde lei, cu peste 11% mai mari decat cele din 2010, majoritatea fiind investitii de mediu, precizeaza NewsIn.

Astfel, Complexul Energetic Turceni si-a bugetat pentru acest an investitii de 991,318 milioane lei, in timp ce Complexul Energetic Craiova si-a propus investitii de 295,715 milioane lei, iar Complexul Energetic Rovinari, de 276,9 milioane lei, potrivit proiectului privind bugetul de venituri si cheltuieli pe 2011 al celor trei companii.

Comparativ, cele trei complexuri energetice din Oltenia isi planificasera anul trecut investitii de 1,4 miliarde lei.

"Cea mai mare parte din investitiile Complexului Energetic Turceni, 99%, sunt investitii de mediu. Acestea vor fi directionate in instalatia de slam dens, electrofiltrul la blocul 3, suprainaltarea depozitului de zgura de la Valea Ceplea, instalatia de desulfurare si in modernizarea blocului energetic nr. 6. Cert este ca nu vom face achizitii de autoturisme", a declarat Agentiei NewsIn directorul general al companiei, Octavian Graure.

In ceea ce priveste investitiile Complexului Energetic Craiova pentru 2011, si acestea sunt tot investitii de mediu: in doua instalatii de desulfurare, la sucursalele Isalnita si Craiova II, precum si in modernizarea blocului de 315 MW de la Isalnita, dupa cum a declarat pentru NewsIn directorul general Constantin Balasoiu.

Cel de-al treilea complex energetic, Rovinari, isi va directiona investitiile tot in sectorul de mediu: desulfurare, eliminarea deseurilor si modernizarea blocului energetic nr. 6, a declarat pentru NewsIn directorul de investitii al societatii, Vasile Tudorescu.

Altfel, Complexul Energetic Turceni si-a planificat pentru acest an venituri totale de 1,55 miliarde lei si un profit net de 5,97 milioane lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#complexuri, #energetice, #oltenia, #investitii , #Investitii