Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Companiile rusesti au investit in Romania peste 30 milioane euro

Companiile rusesti au investit in Romania peste 30 milioane euro

Companiile rusesti au facut anul trecut investitii straine directe de 37 milioane euro in Romania, in timp ce firmele locale nu au cheltuit niciun ban pentru investitii in Rusia, spre deosebire de anul 2006, cand romanii au fost interesati de realizarea de investitii in statul rus, arata Eurostat. Astfel, daca in 2006 firmele din Romania au facut investitii straine directe in firme de pe piata ruseasca in valoare de 88 milioane euro, anul trecut investitorii romani au renuntat la un demers in acest sens.


O tendinta contrara s-a manifestat, insa, in ce priveste investitiile straine directe ale rusilor. Spre deosebire de 2006, cand acestia au investit in Romania doar 6 milioane euro, anul trecut volumul investitiilor straine directe din Rusia s-a marit de peste sase ori, pana la 37 milioane euro.


Pe ansamblul Uniunii Europene, statele membre au investit anul trecut in Rusia 17,1 miliarde euro, cu aproape 6,4 miliarde euro mai mult decat in 2006, in timp ce investitiile straine rusesti in blocul comunitar s-au redus anul trecut cu aproape 560 milioane euro fata de 2006, pana la 957 milioane euro.


Germania a fost in 2007 cel mai mare investitor strain direct in Rusia, cu un volum al investitiilor de 6,7 miliarde euro, acoperind mai mult de o treime (39%) din totalul investitiilor directe facute de statele membre in statul rus.


In schimb, principalele destinatii pentru investitiile rusesti au fost Irlanda si Spania, care au primit cate 300 milioane euro fiecare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3371 ori