Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Companiile germane vor sa isi extinda investitiile in Romania

Companiile germane vor sa isi extinda investitiile in Romania


Companiile germane vor sa isi extinda investitiile in Romania, dar este nevoie sa stie ca vor gasi in continuare un climat de stabilitate si predictibilitate financiara, a afirmat, joi, ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Andreas Von Mettenheim, la receptia de Anul Nou a Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane.

"Germania este si va ramane partenerul economic numarul unu al Romaniei. Pentru aceasta, este nevoie, la fel ca in intreaga Europa, si aici sa existe o stabilitate financiara. Romania trage din greu pentru aceasta si suntem constienti de eforturile sale. La nivelul Europei trebuie luate picioarele de pe frana investitiilor, iar Romania a luat deja un picior. Acum trebuie sa fie luat si al doilea picior. Este drept, companiile se supara uneori pe birocratie, pe modul de organziare a unor licitatii, pe raspunsurile nu tocmai prompte din partea Justitiei. Asta poate speria investitorii noi si este in interesul Romaniei sa ia masurile corespunzatoare", a precizat Andreas Von Mettenheim.

Potrivit diplomatului german, investitorii sunt interesati ca Romania sa nu poata fi depasita de alte tari in ceea ce priveste costul mainii de lucru si doreste ca in tara noastra sa se dezvolte un sistem de invatamant profesional, prin care firmele germane sa poata gasi mana de lucru bine specializata.

"Dorim sa sprijinim in continuare cresterea schimburilor comerciale, atat in domenii traditionale, precum protectia mediului, automobile si comertul cu amanuntul, dar si in altele noi, mai ales in domeniul energiei. Vrem un parteneriat de la egal la egal pentru a dezvolta aceste relatii economice si cerem guvernului sa ne sprijine in acest sens", a spus noul director general al CCIRG, Sebastian Metz.

In acest context, presedintele CCIRG, Radu Merica, a precizat ca in anul 2012 structura pe care o conduce se va subordona atat intereselor oamenilor de afaceri germani, precum si promovarii produselor romanesti in Germania.

Radu Merica: In Romania, putem produce competitiv

"Romania nu este buna numai pentru productia de baza. Avem un potential creativ, putem vinde produsele noastre in Germania, pentru ca omenirea are nevoie, indiferent de crize, de mancare si imbracaminte, iar aici putem produce competitiv", a spus Radu Merica.

"Obiectivul fundamental al guvernului este ca in 2012 sa continuam cresterea economica inceputa in 2011. Romania vine dupa trei ani grei de criza economica si acum este momentul sa intoarcem catre romani beneficiile eforturilor facute, a precizat premierul Emil Boc.

Potrivit acestuia, Romania ofera investitorilor stabilitate si predictibilitate pentru investitii. Pentru anul 2012, unul dintre principalii piloni pentru dezvoltarea economica va fi parteneriatul public-privat in domenii precum energie, infrastructura rutiera, agricultura, turism si sanatate.

Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania), infiintata in septembrie 2002, numara in prezent peste 500 de firme membre, fiind cea mai mare camera de comert bilaterala din Romania.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 2081 ori