Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Companiile din Israel vor sa investeasca in Romania

Companiile din Israel vor sa investeasca in Romania


Ministerul Economiei prezinta, in cadrul unei vizite oficiale in Israel, oportunitatile de investitii in economia romaneasca pentru oamenii de afaceri israelieni.

Romania este interesata de atragerea investitiilor israeliene in domenii unde Israel detine un potential important precum tehnologia informatiei, industria aeronautica, energie regenerabila, agro tehnologie, cercetare si dezvoltare.

In plus, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, va mai avea convorbiri cu autoritati locale si asociatii profesionale pentru identificarea cailor de stimulare si sprijinire a mediului de afaceri, in vederea amplificarii relatiilor economice bilaterale, prin cresterea schimburilor comerciale si participarea la realizarea de proiecte economice in cele doua tari, transmite Agerpres.

Potrivit datelor ME, schimburile comerciale au inregistrat in anul 2012 o crestere cu 16%, fata de anul anterior, iar exportul romanesc a crescut cu 25%.

In primele 11 luni din anul 2012, schimburile comerciale bilaterale s-au ridicat la 386,9 milioane dolari (cu 17,1% mai mult decat in perioada similara din 2011), din care exportul romanesc a fost de 221,6 milioane dolari, in crestere cu 24,5%, iar importurile din Israel au fost de 165,3 milioane dolari (+ 8,5%). Balanta comerciala a fost pozitiva, de 56,3 milioane dolari.

Investitiile israeliene in Romania se regasesc in toate sectoarele de activitate, respectiv in industrie (electronica, chimie, metalurgie, textila, optica, industrie alimentara etc.), IT&C, agricultura, comert, sectorul bancar si asigurari, sectorul imobiliar, protectia mediului, infrastructura, turism.

Pe aceste considerente, Israelul necesita o abordare diversificata atat pe palierul relatiilor comerciale cat si pe acela al atragerii de resurse financiare in proiecte investitionale in tara noastra, se arata in comunicat.

Seful ME se afla intr-o vizita in Israel, in orasele Tel Aviv si Ierusalim, in perioada 9-11 februarie 2013.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2132 ori