Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Chinezii vor sa investeasca la Mechel Campia Turzii

Chinezii vor sa investeasca la Mechel Campia Turzii


Mai multi investitori chinezi sunt interesati sa investeasca in judetul Cluj, la combinatul Mechel Campia Tuzii, dar si in alte domenii precum constructia de masini agricole, energia solara si industria textila.

Directorul general adjunct al Departamentului de Comert din cadrul provinciei Shandong, Yan Zhaowan, care conduce o delegatie chineza aflata la Cluj, a declarat ca in judet "este un foarte bun mediu de afaceri".

"Companii chineze din Shandong sunt interesate in investitii din domeniul energiei solare, masini agricole, procesarea alimentelor si textile. In provincia Shandong, multe companii stiu foarte multe despre judetul Cluj", a spus Zhaowan.

La randul sau, prefectul judetului Cluj, Ioan Gheorghe Vuscan, a declarat ca vizita delegatiei chineze este una de raspuns la vizita oficialitatilor judetene din Cluj, facuta in octombrie 2012 in Shandong.

Vizita delegatiei chineze in judetul Cluj are drept scop stabilirea de parteneriate economice si identificarea unor oportunitati de investitii in judet, in domenii precum industria constructiilor de masini, productia de autovehicule, componente auto, masini-unelte si echipamente agricole, componente electronice si sectorul IT.

Programul delegatiei mai cuprinde vizitarea Parcului Industrial TETAROM si a Combinatului Mechel Campia Turzii.

Din delegatia chineza care viziteaza luni judetul Cluj fac parte reprezentati ai companiei de autobuze Zhongtong si din cadrul Shandong Changlin Machinery.

Companiile interesate de investitii in Cluj

1. COMPANIA DE AUTOBUZE ZHONGTONG

- pe piata din 1958

- una dintre cele mai renumite firme ale industriei chinezesti de autobuze

Domenii de interes in Cluj:

- companii producatoare de autovehicule care folosesc energie conventionala si regenerabila, componente auto.

2. SHANDONG CHANGLIN MACHINERY GROUP

- cea mai mare firma din lume producatoare de parti componente pentru tractoare

- reteaua de distributie a masinilor agricole si a celorlalte masinarii acopera peste 60 de tari ale lumii

Domenii de interes in Cluj:

- sisteme de transmisie pentru alimentarea cu energie a masinariilor off road;

- masini si echipamente agricole de precizie si semi-precizie, echipamente pentru uscare cereale; turnatorii.

3. CLUSTER DE MASINI-UNELTE din TENGZHOU

- la nivelul orasului Tengzhou, activeaza un total de 752 de firme producatoare de masini

- Clusterul Industrial de Masini-Unelte de dimensiune mica si medie a fost selectat in "Topul 50 a clusterelor industriale din China".

Domenii de interes in Cluj:

- sectoarele de mecanica

- companiile producatoare din sectorul de masini-unelte

4. ZONA DE DEZVOLTARE ECONOMICA SI TEHNOLOGICA DIN ZHAOYUAN

Domenii de interes in Cluj:

- Zona Economica intentioneaza sa colaboreze cu firme din sectorul IT, firme producatoare de masini si piese auto, sub forma unor investitii, colaborari in domeniul tehnologic

Mechel Campia Turzii, in insolventa

Reprezentantii delegatiei chineze viziteaza si combinatul Mechel Campia Turzii. Combinatul a cerut, in aprilie, intrarea in insolventa, fiind a treia fosta companie a grupului Mechel care solicita o astfel de masura. Cererea de intrare in insolventa a fost inaintata instantei pe 22 martie.

Grupul rus Mechel a vandut, in februarie, pentru pretul simbolic de 230 de lei (52 euro) combinatele metalurgice pe care le detinea in Romania, puternic indatorate, catre firma Invest Nikarom din Bucuresti, controlata de doua persoane cu cetatenie rusa.

Tranzactia a vizat compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL si combinatele Ductil Steel Buzau, Ductil Steel Otelu Rosu, Mechel Campia Turzii, Mechel Targoviste si Laminorul Braila.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2677 ori