Cathedral Plaza, vanduta pentru 70 de milioane euro

Marti, 12 Iulie 2011, ora 00:07
1727 citiri
Cathedral Plaza, vanduta pentru 70 de milioane euro

Cathedral Plaza a fost cumparata de un fond de investitii britanic, pentru 70 milioane de euro,potrivit reprezentantilor Millennium Building Development, informeaza Mediafax. 

Millennium Building Development, constructorul Cathedral Plaza, considera ca sentinta de luni a Curtii de Apel Suceava, potrivit careia ramane in vigoare decizia prin care a fost sistata constructia Cathedral Plaza, esta tardiva, deoarece aceasta a fost intabulata si a intrat in circuitul civil.

"Nu aveam mari sperante ca judecatorii Curtii de Apel Suceava - sectia Contencios-Administrativ vor lua o decizie care sa duca la tragerea raspunderii asupra colegilor lor de sectie. Decizia de astazi a Curtii de Apel Suceava nu ne afecteaza concret, insa ne pare rau ca nu s-a putut face dreptate in Romania", arata Millennium Building Development.

De asemenea, Millennium Building Development precizeaza ca verdictul judecatorilor de la Suceava nu afecteaza constructorul, avand in vedere ca acesta a vandut Cathedral Plaza, in mai 2011, unui fond de investitii britanic.

"Constructia este intabulata si a intrat in circuitul civil, astfel incat si aceasta hotarare a Curtii de Apel Suceava este una tardiva, la fel cum era si cea data in noiembrie 2010.

In plus, reamintim ca un fond de investitii britanic a cumparat cladirea Cathedral Plaza, cu suma de 70 de milioane de euro", a declarat constructorul Cathedral Plaza, Millennium Building Development.

Decizia Curtii de Apel Suceava in privinta Cathedral Plaza, ridicata in apropierea Catedralei Sfantul Iosif din Capitala, este "tardiva" intrucat imobilul a fost deja vandut si chiar partial inchiriat de noul proprietar, clientii incepand deja sa se mute, au spus si reprezentantii Willbrook International.

"Cladirea a fost deja intabulata, astfel ca decizia Curtii de Apel Suceava este, pentru noi, tardiva. Cladirea a fost deja intabulata, astfel ca pentru noi acest proces nu a prezentat interes.

A fost, probabil, mai degraba o ambitie a Arhiepiscopiei, pe noi nu ne-a interesat acest proces din moment ce imobilul a fost intabulat, primindu-si, practic, certificatul de nastere", a declarat, luni seara Daiana Voicu, director al dezvoltatorului imobiliar Willbrook International.

Daiana Voicu a afirmat ca imobilul de birouri a fost deja vandut unui fond de investitii britanic. La randul lui, noul proprietar l-a inchiriat deja, partial.

"Clientii au inceput deja pregatirile pentru mutare. Imobilul este gata, este racordat la utilitati, se fac ultimele finisaje si urmeaza cat de curand sa fie inaugurat. Noi nu dorim sa luam in considerare aceasta decizie judecatoreasca, pentru noi fiind, dupa cum v-am spus, tardiva", a conchis Daiana Voicu.

Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti a anuntat ca IPS Monseniorul Ioan Robu va sustine, marti, de la ora 12.00, o conferinta de presa in care va fi prezentata opinia ARCB in legatura cu decizia Curtii de Apel Suceava.

Curtea de Apel Suceava a respins, luni, contestatia in anulare formulata de firma care dezvolta Cathedral Plaza in procesul cu Arhiepiscopia Romano-Catolica din Bucuresti (ARCB), astfel ca decizia prin care a fost sistata constructia Cathedral Plaza a ramas valabila.

Astfel, Curtea de Apel Suceava a mentinut decizia Tribunalului Dambovita, care sistase constructia Cathedral Plaza intrucat lipseau autorizatiile legale.

Decizia Tribunalului Dambovita fusese contestata la Curtea de Apel din Ploiesti, care a hotarat in favoarea dezvoltatorilor imobiliari, iar apoi Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti si Primaria Capitalei au formulat o cerere de revizuire care a fost admisa de Curtea de Apel Suceava.

Fata de aceasta decizie a Curtii de Apel Suceava, Millennium Building a formulat o contestatie in anulare. 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#cathedral plaza, #millenium building, #vanzare cathedral plaza, #fond investitii britanic , #Investitii